Güngördü ve Çeler "Girne için ne yaptın?" polemiğine tutuştu

23 Kasım 2022

Güncelleme: 23 Kasım 2022

A
A

Yerel seçimlerde Girne'nin iki bağımsız belediye başkanı adayı kente verdikleri hizmetler üzerinden polemiğe girdi. Güngördü, Çeler'in bakanlık, Çeler de Güngördü'nün başkanlık dönemini sorguladı.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Yerel seçimlere bir ay kala adaylar arasında kızışan rekabet, söz düellolarını beraberinde getirmeye başladı.

Bunun son örneği Girne'nin iki bağımsız adayı Nidai Güngördü ve Zeki Çeler arasında yaşandı.

İki dönemdir Girne'nin başında olan Güngördü, 15 ay Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevinde bulunan Çeler'i, bakanlığı döneminde kente olan katkısı üzerinden eleştirdi. Zeki Çeler de aynı şekilde başkanın 8 yıllık icraatlarını sorguladı.

Polemiğin fitilini Nidai Güngördü, dün BRT ekranlarında ateşledi. Güngördü, “Adaylardan biri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptı. Meclis’te bulunduğu süre boyunca Girne’nin sorunlarını kaç kere masaya yatırdı? Girne’deki ‘çirkin’ binalardan bahsediyorlar, kim sebep oldu?” diye sordu.

Zeki Çeler bugün kişisel sosyal medya hesabı üzerinden yanıt verdiği Güngördü'ye, "Benim 8 yılda gerek Girneliler için Girne Belediyesi Kent Kurultayında gerekse mecliste ve bakanlık dönemimde toplumun faydasına neler yaptığım herkesin malumudur." diyerek, yaptıklarını sıraladı.

Ardından "Oy kaygısı ve kendi menfaatleri nedeniyle 8 buçuk yılda bu konularda adım atmadı ve halkın çıkarlarını savunmadı. Kendisinin bu kente kendi deyimiyle 38 senelik tecrübesiyle ne yapmadığının ortada olduğunu hatırlatmak isterim. 8.5 senede yapmadıklarını şuursuzca seçime 30 gün kala yapmaya başlayan aday, bakanlığı döneminde yaptıkları ortada olan şahsıma soru soracak son kişidir." sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Zeki Çeler, Güngördü'ye ayrıca canlı yayın çağrısı yaptı:

"Kendisini benim olmadığım programlarda konuşmak yerine karşılıklı bir açık oturuma davet ediyorum."

ZEKİ ÇELER'İN PAYLAŞIMI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar