Güç-Sen ile uzlaşı çıktı, eylem 7 gün sonra bitti

20 Nisan 2022

Güncelleme: 20 Nisan 2022

A
A

Hükümetle uzlaşan Güç-Sen, ek mesaiye kalmama eylemini sonlandırdı.

ZgotmplZ
Güç-Sen Başkanı Abdullah Özdoğan ve Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Amcaoğlu.

Yedi gündür Girne ve Gazi Mağusa limanlarındaki gümrüklerde Gümrük Çalışanları Sendikası'nın (Güç-Sen) başlattığı ek mesaiye kalmama eylemi varılan uzlaşının ardından sona erdi.

Güç-Sen Başkanı Abdullah Özdoğan, Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Amcaoğlu ile Başbakanlık’ta bir araya geldi.

Görüşme sonrası açıklama yapan Amcaoğlu, Güç-Sen ile uzlaşıya varılarak sendikanın ek mesaiye kalmama eyleminin sonlandırıldığını belirtti.

Hüseyin Amcaoğlu, Güç-Sen’in eyleminin ülke ekonomisini sekteye uğrattığını, birçok sektörün mali kayıp yaşamasına neden olduğunu ayrıca ihracat ve ithalatta aksamalara sebebiyet verdiğini ifade ederek, varılan uzlaşı nedeniyle duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

HANGİ KONULARDA UZLAŞILDI?

Başbakanlık Müsteşarı Amcaoğlu, sendikanın talepleri doğrultusunda, 2021 Eylül ayında gerçekleştirilen ve geçerlilik süresi önümüzdeki günlerde dolacak olan IV'üncü Derece Gümrük Muhafaza Memuru sınavının geçerlilik süresinin Kamu Görevlileri Sınav Tüzüğü’nde yapılan değişiklikle 6 ay daha uzatıldığını belirtti.

Hüseyin Amcaoğlu Gümrük Dairesi’nde yaşanan personel eksikliğinin giderilmesi yönünde bundan sonra atılacak adımlar konusunda da sendika ile fikir birliğine varıldığını belirtti.

Güç-Sen, istihdam sorununa çözüm bulmasını istediği hükümete dün mesai sorununa kadar süre vermişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar