Greve rağmen Güney'e yoğunluk azalmadı

26 Ocak 2023

A
A

Güney Kıbrıs’ta bugün gerçekleştirilen uyarı grevinden KKTC ile Güney Kıbrıs arasındaki kara kapılarının işleyişi etkilenmedi.

ZgotmplZ

Rum Çalışma Bakanlığı ile sendikalar arasında eşel mobil konusunda uzlaşıya varılamaması nedeniyle bugün Güney Kıbrıs’ta 12.00-15.00 saatleri arasında genel grev yapıyor.

Grevden KKTC ile Güney Kıbrıs arasındaki kara sınır etkilenmezken, kapılar normal işleyişine devam ediyor.

TAK muhabirinin Metehan Sınır Kapısı’nda görevli polislerden aldığı bilgiye göre, Güney’e gidiş yönünde yaşanan yoğunluğun, her zamankinden farklı olmadığı kaydedildi.  

Güney'de 12.00 ile 15.00 saatleri arasındaki grev, ekonomik faaliyetin bütün kolları, büyük işletmeler, ekonominin önde gelen sektörleri ve sendikal örgütlenmesi güçlü olan bütün yerlerde uygulanıyor.

Rum Çalışma Bakanlığı ile sendikalar arasında 70 bin kamu ve özel sektör çalışanını ilgilendiren eşel mobil (Otomatik Fiyat Ayarlaması-ATA) - (hayat pahalılığının belirli bir oranda artması halinde işçi ücretlerine de hiçbir pazarlık veya mücadeleye başvurmadan aynı oranda zam yapılması) konusunda uzlaşıya varılamamıştı.

Üç saatlik grev kararının altında SEK, PEO, PASİDİ, DEOK, OELMEK, POED, OLTEK, SAK, SYPYK, PAOSO, PASİKİ ve ESK isimli sendikaların imzası bulunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar