Girne adayı Özdal Kerem: 25 Aralık'ta hepinizi balkon konuşmama bekliyorum

8 Kasım 2022

Güncelleme: 9 Kasım 2022

A
A

Girne'den bağımsız belediye başkan adayı olan iş insanı Özdal Kerem, "Girne'yi marka yapmaya geliyorum, Girne'mizi hak ettiği bir seviyeye ulaştıracağım. 25 Aralık'ta hepinizi balkon konuşmama bekliyorum." dedi.

ZgotmplZ MYK Haber

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte siyasette hareketli günler yaşanmaya başladı. Girne'de şimdiden üçü bağımsız toplam 4 aday ipi göğüslemek için adaylıklarını duyurdu. Bu isimlerden biri de iş insanı ve akademisyen Özdal Kerem...

Kerem, mevcut Girne Belediye Başkanı ve bağımsız aday Nidai Güngördü, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) adayı Murat Şenkul ve diğer bağımsız aday Zeki Çeler ile yarışacak.

MYK Haber'e seçim öncesi yapacağı çalışmaları ve projelerini anlatan Kerem, iddialı konuştu. Özdal Kerem sözlerine, "25 Aralık'ta hepinizi balkon konuşmama bekliyorum." diyerek başladı.

Kerem, "Ekrem İmamoğlu yola çıktığında istatistiğin en dibinde çıkmıştı. Muhtemelen Özdal Kerem de bu yola çıkarken belki de en altlarda bizdik. İki yıldır 'Girne Vizyon Hareketi' içinde üniversitelerden hocalarla, doktor, avukat, esnaf, iş insanı, mimar ve ekonomistlerden bir oluşum meydana getirdik. 'Girne'mizin sorunları nedir, çözümleri nedir?' diye iki yıldır bilimsel çalışıyorum." dedi. 

Özdal Kerem, Yakındoğu Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu, Gastronomi bölümünde "İçeceklere Giriş" dersi veriyor.
"HALKIM GEREKEN HİZMETİ ALAMIYOR"

Girne'nin layık olmadığı bir yerde olduğuna vurgu yapan Kerem, "Belediyecilikte halkımın alması gereken hizmeti alamadığını görüyorum. Kıymetli başkanın metal bir yorgunluğa düştüğünü görüyorum. Bu yüzden yapılacak çok iş var. Sağlıktan trafiğe, çevreden sosyal yardımlaşmaya her anlamda bununla ilgili zamanım ve enerjim var. Bana bu yetkiyi verirlerse halkıma hizmet etmekten onur duyarım. Bu amaçla yola çıktım." diye konuştu.

"HAFTAYA MANİFESTOMU AÇIKLAYACAĞIM"

Seçimlere az bir süre kaldığına dikkat çeken Kerem, manifestosunu tamamladığını ve önümüzdeki hafta halka anlatacağını söyledi.

Bölgedeki sanayi kesimine, sosyal kuruluşlar ve sivil toplum örgütleri ile üniversitelere projelerini anlatmaya başladığını belirten Kerem sözlerine şöyle devam etti:

"Üç üniversitemizle bu çalışmalarımı tamamladım. Sosyal kuruluşlara, örgütlere, işletmelere hedeflerimizi projelerimizi anlatıyoruz. Bu süreçte gidip vatandaşımın elini sıkmak isterim, hedeflerimizi anlatmak isterim. Elimden geldiği kadar, bunu yapacağım. İnanıyorum, merkezden bu enerji, bu sinyal yayılacaktır. İnsanlar bütün adayları masaya yatıracaktır. Nasıl bir başkan istediklerini kendilerine soracaklardır. Özdal Kerem'de o vizyonu gördükleri an, bu kararı Özdal Kerem için vereceklerine inanıyorum, bu yüzden enerjim yüksek. İnancım tam."

Özdal Kerem, evli ve iki çocuk babası.

Özdal Kerem seçim öncesi dört tane büyük proje ile halkın karşısına çıkacağını anlattı. İlk üç projesini paylaşan Kerem, dördüncü projesini ise manifestosuyla birlikte açıklayacağını belirterek, şimdilik açıklamadı.

Özdal'ın üç projesi şöyle: 

1- Trafik konusu 
2- Sosyal Çevrecilik (Kültür Parkları, yürüyüş yolları vs...)
3- Arıtma ve Dönüşüm Projesi

"TAVANDAN DESTEK SESİ ÇIKMADI"

"Her hangi bir partiden adaylık sürecinde destek aldınız mı?" sorusuna yanıt veren Özdal Kerem, "Bu süreçte Ulusal Birlik Partili (UBP) bazı kardeşlerimle yolculuklar yaptım. Devletime inanan bir insanım, Atatürkçü bir insanım. Bu neticeler doğrultusunda bugün parti tabanı yanında destek vermekle beraber tavandan bu sesler çıkmadı. O yüzden bağımsız bütün halkımı kucaklayan bir yolculuktayım.  Başka bir Girne yoktur. Girne hepimizindir. Ben bu şehri marka yapmaya geliyorum. Bu kadar net ve iddialıyım. Siyasi görüşü ne olursa olsun her türlü vizyondan yararlanacağım. Girnemizi hak ettiği bir seviyeye ulaştıracağım." dedi. 

Özdal Kerem, öz geçmişini şöyle anlattı: 

"Özdal Kerem 1966'da Baf'ın Esentepe Köyü'nde doğdu. Bakkal ve bağcılık yapan bir ailenin evladı olarak dünyaya geldi. Acı ve üzüntülü bir 1974 savaşı yaşadık. Esir olup kurşuna dizilme hikayelerine kadar... Ailemde iki dayım şehit. 15 yaşında kuzeye geldim. 11 yaşında iş hayatına girdim. Motor tamirciliği, çorap fabrikalarında çalışma, hapishane duvarlarında ustalara beton taşıma gibi... Yaz ayları hep okul harçlıklarım için çalışarak geçti. 15 yaşında küçük bir sanayici oldum. Bir abimin bana kahve öğütme makinesi vermesiyle küçük yaşımda iş hayatına başladım. Sonra bu, kola dağıtımı ve başka bayiliklerle devam etti. Ancak üniversite yıllarına ara verdim. Üniversiteden daha profesyonel bir şekilde adaya döndüm. (İzmir 9 Eylül Üniversitesi) İktisadi İdari Bilimler, Maliye mezunuyum. Bu maliye sevdam da zaten devletime olan aşkımlaydı. Maliye biliyorsunuz devletin bütçesi bir maliye uzmanından çıkar. 5-6 şirketli 'Kerem Bey Grup'un yaşantımda önemli bir yeri var. Yaklaşık 3-5 kez krizler yaşayıp, tekrar daha güçlü hayata çıktığım bir hayat hikayem var. 2000 yılında Ecevit döneminde büyük bir kriz yaşamama rağmen, 2010 yılında ABD'ye 'Prestij İnsanı' olarak ödül almaya gittim. 2010'da da ABD'ye iş kurmaya gitmiştim. Kuleler yıkılınca bu macera yarım kaldı. Ondan sonra ödüle gittiğimde gözlerim doldu."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar