Gardiyanoğlu'ndan "Lefkoşa trafiği tarih olacak" sözü

1 Aralık 2022

Güncelleme: 1 Aralık 2022

A
A

UBP LTB adayı Gardiyanoğlu, seçilmesi halinde "trafik sorununun iki yıl içinde tarih olacağı" vaadinde bulundu.

ZgotmplZ

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkan Adayı Sadık Gardiyanoğlu, başkent için projelerini paylaşmayı sürdürdü.

Katıldığı bir TV programında açıklamalarda bulunan Gardiyanoğlu, seçilmesi halinde “Lefkoşa’nın Sadık Bir Başkanı” olacağını, her kesimi kucaklayan bir yönetim anlayışı ile LTB’yi yöneteceklerini söyledi.

“LEFKOŞA AYDINLIĞA KAVUŞACAK”

İlk görevinin şehri aydınlatmak olduğunu kaydeden Gardiyanoğlu, “Seçilmem sonrasında Lefkoşa’nın tüm ışıkları yanacak.” diye konuştu.

"52 YEŞİL ALAN BİR YIL İÇİNDE KULLANIMA AÇILACAK"

“Çöp ve moloz yığınları altında kalan 52 yeşil alanın bir yıl içinde kullanıma açılacağını” vadeden Gardiyanoğlu, “Hamitköy, Marmara, Ortaköy, Küçük Kaymaklı, Surlariçi, Metehan ve diğer bölgelerde toplam 52 yeşil alan moloz ve çöp yığını altında. Artık çöpe öyle alışıldı ki mahalleli burasının yeşil alan olduğunu bilemiyor.  Mahalle çocuklarının oynayacağı, zaman geçireceği bir yer bile yok. Çocuklarımız sosyalleşemiyor. Biz göreve geldiğimizde mahallede çocukların vakit geçirebileceği güvenli alanları inşa edeceğiz.” dedi.

“LEFKOŞA TRAFİĞİ TARİH OLACAK”

Gardiyanoğlu, "trafik sorununun da iki yıl içinde tarih olacağı" vaadinde bulunarak, şunları aktardı:

“Trafiğin en sıkışık olduğu YDÜ Bulvarı, Göçmenköy – Sanayi Işıkları, Taşkınköy Sanayi Işıkları, Kaymaklı Kavşağı, Hamitköy Kavşağı ve Başbakanlık ışıkları. Bu 6 kavşakta ve Dereboyu’nda yapacağımız projelerle trafik sorunu ortadan kalkacak.”

HAMİTKÖY'E ÖZEL ÖNEM

Kaderine terk edilen mahallelerden birinin de Hamitköy olduğunu öne süren Gardiyanoğlu, kanalizasyon atıklarının evlerin önünden geçtiğini söyledi ve bölgedeki alt yapı sorunlarının giderileceğini belirtti.

Gardiyanoğlu, ailelerin Lefkoşa’da hafta sonu vakit geçirebilecekleri bir yer olmadığını da savunarak, seçilirse Hamitköy’de herkesin ulaşabileceği bir Doğa Parkı açılışı yapacaklarını kaydetti.

“10 YILLIK BORCU 2 BUÇUK YIL İÇERİSİNDE KAPATACAĞIZ”

"Tüm projelerinde belediyenin öz kaynaklarını kullanmadan ilerleyeceklerini" söyleyen Gardiyanoğlu, “İstesek de belediyenin öz kaynağını kullanamayız, çünkü öyle bir öz kaynak yok. Belediyenin şu anki mevcut borcu 334 milyon 584 bin TL. Önlem alınmazsa bu borç 4 yıl sonra 664 milyon TL’ye ulaşacak. Biz 10 yıldır kapanmayan belediye borcunu 2 buçuk yıl içinde kapatacağız” dedi ve 15 yıl önce alınan büyük araçların yenilenmesi gerektiğinin altını çizerek, “Belediyenin tüm araçları ilk 6 ay içinde yenilenecek” ifadesini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar