Fuat Oktay'dan "üreten Kıbrıs" vurgusu

9 Kasım 2022

Güncelleme: 9 Kasım 2022

A
A

KKTC'ye gelen Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Eğer bir dönüşüm gerçekleştirmek istiyorsanız, eğer bir üretim üzerinde dimdik ayakta olan bir yapı istiyorsanız, bunu kadınlar ve gençlerle gerçekleştirebilirsiniz" dedi.

ZgotmplZ

Temaslarda bulunmak ve toplu açılış törenlerine katılmak üzere adada bulunan TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ve eşi Hümeyra Şahin Oktay, Kıbrıs Türk Girişimci İş Kadınları Derneği (GİKAD) İş Kadınları Derneği (İKD), Kırsal Kalkınma Kadın Kooperatifi (4K Koop) üyeleriyle Yeşilyurt’taki Pendaya Garden’da bir araya geldi.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay açıklamalarda bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay KKTC'ye baktıklarında sadece bir ada görmediklerini, adanın çok ötesinde bir Doğu Akdeniz, Doğu Akdeniz politikalarının olmazsa olmazı, Kıbrıs ve Türkiye'nin güvenliğinin ayrılmaz bir bütünü olarak gördüklerini belirtti. Oktay, bunun dışında Kıbrıs'a baktıklarında kendi ayakları üzerinde duran, üreten, sadece üretmekle kalmayıp ürettiklerini ihraç eden bir refah adası görmeyi istediklerini ve bunun için çok emek harcadıklarını kaydetti.

Başbakan Ünal Üstel kadınlara her zaman destek vereceklerini hatırlattı.
"HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ"

Başbakan Ünal Üstel ise etkinlikte yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk kadınlarının kendi evlerinde yapıyor oldukları el işlerini ve ürettiklerini, zaman içerisinde kurdukları dernekler ve kooperatiflerle daha da geliştirdiklerini kaydederek, hükümet olarak gelecek süreçte çalışmalarını daha ileri taşımaları için her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, kadın üretici ve girişimcilerin ürettiği, tasarladığı ve pazarladığı ürünlerin sergilendiği stantları gezdi.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar