Feyzioğlu mesajı verdi: Ticaret Odası el atsa da soğutmalı kamyonlar Türkiye'ye narenciyeyle dönse...

28 Ocak 2023

A
A

Metin Feyzioğlu, Türkiye'den dondurulmuş ürün getiren soğutmalı kamyonların boş dönmemesi ve beraberlerinde narenciye götürebilmesi için Kıbrıs Türk Ticaret Odası'na devreye girme çağrısı yaptı.

ZgotmplZ

Türkiye Cumhuriyeti’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Kıbrıs Türk Narenciye Üreticileri Birliği’nin Genel Kurulu’na katıldı.

Güzelyurt Birlik Lokali'nde yer alan Genel Kurul’da konuşmasına “Göz bebeğimiz üreticileri selamlıyorum.” diyerek başlayan Feyzioğlu, “Asrın projesi ile Türkiye'den su geldi. Karada dağıtımı için Devlet Su İşleri çalışıyor. Ondan daha büyük projemiz, kablo ile elektrik. KKTC hem enerji  arz güvenliğine kavuşacak hem üreticinin ve herkesin elektrik maliyeti ucuzlayacak.” ifadelerini kullandı.

Feyzioğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Gümrük otomasyon sistemi tamamlandı. Gazimağusa Liman Gümrüğü'nde işlem süreleri çok kısalacak.  TİKA’mız ile narenciye kurutma ve paketleme pilot projelerini hayata geçiriyoruz. Tarıma dayalı sanayi gelişecek. Dijital Dönüşüm Ofisimiz KKTC e - devlet yapısını tamamladı. Şimdi sıra KKTC kurumlarının hizmetlerini yüklemesinde. E-devlet içinde çalışacak ‘Çiftçi Kayıt Sistemi’ planlama imkanı ve hizmete erişim kolaylığı sağlayacak.  

Üreticinin ürünü Mersin'den dönmesin diye Devlet Laboratuvarı'nı yeniliyoruz. Keşke bir organizasyon yapılsa da dondurulmuş gıdaları getiren soğutmalı kamyonlar boş dönmesi, narenciyeyi Türkiye'ye götürse. İki yönlü de taşıma maliyeti yarı yarıya azalır. Tüketici faydalanır. Kıbrıs Türk Ticaret Odası el atsa çözülür sanırım.”

Rum basınında yer alan bir makalede "bu gibi projelerle Kuzey Kıbrıs kendine yeter hale geliyor diye şikayet edildiğini" okuduğunu kaydeden Feyzioğlu, “Memnun oldum. Bir üzücü haber vereyim onlara. Şikayetleri  daha da artacak. Türkiye - KKTC iş birliği ile KKTC yere sapasağlam basan, kendine yeten bir ekonomiye kavuşacak. Desteğimizin tek dayanağı var: Kardeşlik Hukuku.” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar