Feyzioğlu liderlerin kabirlerini ziyaret etti: Başarmamak için hiçbir sebebimiz yok

29 Kasım 2022

Güncelleme: 29 Kasım 2022

A
A

Lefkoşa Atatürk Anıtı, Dr. Fazıl Küçük Anıt Mezarı ve Rauf Raif Denktaş Anıt Mezarı’nı ziyaret eden Feyzioğlu, “TC devleti ve KKTC devleti omuz omuzadır. Başarmamak için hiçbir sebebimiz yoktur. Öyleyse başaracağız.” dedi.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a dün güven mektubunu sunarak göreve başlayan Türkiye Cumhuriyeti’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, bugün sırasıyla Lefkoşa Atatürk Anıtı, Dr. Fazıl Küçük Anıt Mezarı ve Rauf Raif Denktaş Anıt Mezarı’nı ziyaret etti.

İlk olarak Atatürk Anıtı’nı ziyaret eden Feyzioğlu, anıta çelenk koydu ve anıt özel defterini imzaladı.

Metin Feyzioğlu, Atatürk Anıtı Özel Defteri'ne, "Dürüstlüğü kılavuz edinen dış politika anlayışınızı sürdüren Türkiye Cumhuriyeti, Ada'nın egemen ve eşit sahibi Kıbrıs Türk halkının huzur, mutluluk ve refahı için her türlü desteği vermeye devam edecektir." diye yazdı.

Feyzioğlu, daha sonra Kıbrıs Türk halkının özgürlük mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük ve kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın kabirlerini ziyaret ederek, çelenk koydu, anıt özel defterlerini imzaladı.

Metin Feyzioğlu, Dr. Fazıl Küçük'ün kabrini ziyaretinde Anıt Özel Defteri’ne, “Sizin gibi tarihe mal olmuş önemli bir şahsiyetin manevi huzurunda bulunmaktan onur duyuyorum.” ifadelerini kayda geçirdi.
“TARİF EDİLEMEZ BİR GURUR KAYNAĞI”

Anıt ziyaretlerinin tamamlanmasının ardından açıklamalarda da bulunan Metin Feyzioğlu, KKTC’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Türkiye Cumhuriyeti’nin KKTC nezdindeki büyükelçisi olarak atanmış olmayı “tarif edilemez bir gurur kaynağı” olarak nitelendirdi.

Dün güven mektubunu sunduğunu anımsatan Feyzioğlu, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti her konuda birdir ve beraberdir.” dedi.

Metin Feyzioğlu, kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın kabrini ziyaretinde Anıt Özel Defteri’ne "Ömrünü Kıbrıs Türkü'nün bağımsızlık mücadelesine adamış bir lider olarak, tarihe damga vuran bu haklı davanızda adınızı bu toprakların ötesinde duyurdunuz." satırlarını yazdı.
"GÖREVİMİZ BU BÜYÜK İSİMLERE LAYIK OLMAK"

Bugün önce Büyük Atatürk’ün anıtına, daha sonra Dr. Fazıl Küçük’ün ve Rauf Raif Denktaş’ın Anıt Mezarı’na çelenk koyduğunu kaydeden Feyzioğlu, “Bu büyük insanların huzuruna çıkmak ayrı bir gurur ve aynı zamanda sorumluluk vesilesi. Dr. Fazıl Küçük, bir büyük mücahit, toplum lideri. Sayın Denktaş mücahit ve kurucu Cumhurbaşkanı. Her ikisi de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan yürüyerek, yolumuzu aydınlatan büyük isimler, Türk büyükleri. Bizim de görevimiz onlara layık olmak.” ifadelerini kullandı.

"BAŞARMAMAK İÇİN HİÇBİR SEBEBİMİZ YOK"

Denktaş’ın arzusunun, idealinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tüm dünyada tanınması olduğuna işaret eden Feyzioğlu, KKTC’nin devletler hukukuna göre, zaten bağımsız ve egemen bir devlet olduğunu bunda hiçbir kuşkunun olmadığına dikkat çekti.

Feyzioğlu, bugüne kadar KKTC’nin 3’üncü devletler tarafından tanınmamasını “büyük bir haksızlık” olarak değerlendirdi.

Metin Feyzioğlu, Denktaş’ın kabrinde Rauf Raif Denktaş’ın oğlu Serdar Denktaş ve torunu Rauf Denktaş ile de bir araya geldi.

Türk Devletleri Teşkilatı’na anayasal adıyla KKTC’nin gözlemci üye olarak oy birliğiyle kabulünün büyük bir zafer olduğunu vurgulayan Feyzioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun pek mahir diplomasisiyle gerçekleşmiştir. Sonuçlarını adada ve dünyada yakın zamanda görmeye başlayacağız. Biz de Büyükelçiliğimizde KKTC makamlarıyla özellikle bu konuda çok yakın çalışmak üzere ekiplerimizi kurduk, planlarımızı yaptık. Allah’ın izniyle yolumuz aydınlıktır, davamız haklıdır. Devlet millet el eledir. TC devleti ve KKTC devleti omuz omuzadır. Başarmamak için hiçbir sebebimiz yoktur. Öyleyse başaracağız.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar