Falyalı'nın eski koruması mahkemede suikast gecesini anlattı

29 Eylül 2022

Güncelleme: 30 Eylül 2022

A
A

Halil Falyalı cinayetine ilişkin dava süreci başladı, ilk tanık Falyalı’nın eski koruması Türkistan Gülce oldu. Gülce, o geceyi anlattı.

ZgotmplZ
Halil Falyalı, Çatalköy'de çapraz ateşe alınmıştı. Olay yerinden yayımlanan ilk fotoğraf görülüyor.

İş insanı Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş’ın öldürülmesiyle ilgili soruşturma süreci tamamlandı, dava süreci başladı.

Cinayetinin sanıkları Veysel Sare, Musa Çiçek ve Ömer Tunç yeniden geniş güvenlik önlemleri altında mahkemeye çıkarıldı.

Girne Kaza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tanıkların dinlenilmesine başlandı.

İddia makamı adına davayı yürüten savcı Ali Hidayet, ilk tanık olarak Falyalı’nın eski koruması Türkistan Gülce'yi dinletti.

"BİRDEN SİLAHLAR PATLADI, KİM VARDI, KAÇ KİŞİYDİLER GÖRMEDİM"

Türkistan Gülce, mahkemede, olay gecesi yaşananları şöyle anlattı:

“Olay günü saat 18.30 sıralarında Halil Falyalı’yı otelden aldık, evine doğru yola çıktık. Önde Falyalı’nın makam aracı arkada ben ve diğer koruma arkadaşımın olduğu araçla Çatalköy’e doğru yol aldık. Çatalköy’e girdiğimizde virajda gri renkli kiralık bir aracın dörtlülerini yakmış ve durduğunu gördük. Falyalı’nın şoförü Murat Demirtaş önce kornaya bastı ardından arabayı durdurdu. Ben ve diğer koruma arkadaşım araçtan indik. Falyalı’nın aracının yanına gittik. Falyalı başıyla aracı işaret ederek bakmamızı istedi. Gri renkli aracın neden durduğunu anlamak için araca doğru yürüdüm. Birden silahlar patladı. Sesin geldiği yere baktım karanlıkta sadece ateş gördüm ancak ateş açanları görmedim. Öne doğru koşmaya başladım, civardaki bir eve ait bahçeye saklandım. Bir süre sonra gri renkli aracın Ozanköy’e doğru gittiğini gördüm.  Aracın içerisinde kim vardı, kaç kişiydiler görmedim. Bahçeden çıkıp, Falyalı’nın aracının yanına gittim. Demirtaş ve Falyalı araçta hareketsiz bir şekildeydiler. Daha sonra Hüsnü Falyalı’yı ve ambulansı aradım. 10 dakika sonra Falyalı’nın eşi Özge Hanım'a ait araç olay yerine geldi. Sonra polis ve ambulans geldi. Anlatacaklarım bunlar.”

Savunmanın "Siz ateş açtınız mı?" sorusu üzerine Gülce, “Kaçan aracın arkasından belki durdurmak amacıyla gri renkli araca doğru 2 el ateş açtım.” yanıtını verdi.

Gülce’nin ifadesinin ardından duruşma 30 Eylül Cuma, saat 11.00’e ertelendi.


FALYALI CİNAYETİ

Halil Falyalı'nın içinde bulunduğu araç, 8 Şubat akşamı Çatalköy'deki evine çok yakın bir noktada pusu kuran kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce otomatik silahlarla yaylım ateşine tutulmuştu. Şoförü Murat Demirtaş olay yerinde, Falyalı kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Cinayetle ilgili 14 Şubat'ta yapılan aramalarda olay yerinin yaklaşık bir kilometre batısındaki dere yatağına atılmış iki kalaşnikof, bu silahlara ait 4 şarjör ve 39 mermi ile 9 mm çapında tabanca, tabancaya ait şarjör ve 13 mermi bulunmuştu. Balistik incelemelerde bu silahların suikastte kullanıldığı saptanmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar