Falyalı cinayeti zanlıları hakkında 17 ayrı dava dosyalandı

10 Haziran 2022

Güncelleme: 10 Haziran 2022

A
A

Falyalı cinayetinin tutuklu zanlıları bugün yeniden mahkemeye çıkarılırken, haklarında 17 ayrı dava dosyalandı.

ZgotmplZ

Haber Merkezi: Ramazan Adnan

İş insanı Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş’ın öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında tutuklu bulunan 3 zanlı, bugün yeniden yargıç karşısına çıkarıldı.

Girne Kaza Mahkemesi'ndeki duruşmada zanlılar Ö.T., V.S ve M.Ç. hakkında 17 ayrı dava dosyalandığı bildirildi.

Yargıç, işlenen suçun Ceza Yasası’na göre en ağır suç olduğunu belirtti.

Yargıç, avukatları bulunmayan zanlılardan Ö.T. ve M.Ç.'nin sonraki duruşmaya avukatlarıyla katılım sağlamasını istedi.

İthamların da dosyalandığı davada, dosyaya yeni evraklar eklendi ve tahkikatın devam edeceği vurgulandı.

Duruşma 17 Haziran’a ertelendi.

"Taammüden adam öldürme", "kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde kullanma, tasarruf, taşıma", "kasti hasar" ve "meskun mahalde ateş açma" ile suçlanan 3 zanlı da tahkikat tamamlandıktan sonra Ağır Ceza'da müebbet hapis istemiyle yargılanacak.

SORUŞTURMA SÜRECİ

Zanlı Ö.T. saldırının gerçekleştiği 8 Şubat gecesinin sabahında tutuklanmıştı. 25 Ocak'ta adaya geldiği belirlenen zanlının, olay saatinde kiralık araçla bölgede olduğu tespit edilmişti.

İlk olarak 9 Şubat'ta mahkemeye çıkarılan zanlı hakkında 2 gün, ardından 11 Şubat'ta 6 gün, 18 Şubat'ta 7 gün ve 24 Şubat'ta da 8 gün ek tutukluluk kararı alınmıştı.

Zanlının, cinayetten önce, soruşturmanın İstanbul ayağında gözaltında bulunan "Söylemez Kardeşler" olarak anılan suç örgütünün lideri Mustafa Söylemez ile birlikte, bir otele giriş-çıkış yaptıklarına ilişkin kamera kayıtlarının bulunduğu da iddia edilmişti. 

Zanlı Ö.T,  ilk çıkarıldığı mahkemede, tutukluluk talebine itiraz ederek, meseleyle ilgisi olmadığı iddiasında bulunmuş, can güvenliğinden endişe ettiğini dile getirmişti.

Falyalı ailesi ile iş yaptığı öne sürülen ve Ö.T. ile birlikte adaya geldiği belirlenen Y.G. isimli kişi ise 10 Şubat'ta tutuklanmış, olayla bağlantısı olmadığı gerekçesiyle 15 Şubat'ta serbest bırakılmıştı.

Soruşturma kapsamında 12 Şubat’ta bu kez V.S ile M.Ç., Alsancak’ta bir evde tespit edilerek, tutuklanmışlardı. Zanlıların evinde banyo küveti altında naylona sarılı halde bir tabanca ve içerisinde 15 mermi bulunmuştu.

Polis, zanlıların Alanya’dan yasa dışı yollarla, tekneyle adaya giriş yaptığını ve hem adaya gelmelerinde, hem de Alsancak’taki eve yerleştirilmelerinde Mustafa Söylemez’in bağlantısının tespit edildiğini anlatmıştı.

V.S ile M.Ç. hakkında 13 Şubat 3, 18 Şubat 8 ve 24 Şubat'ta ise 8'er gün ek tutukluluk kararı verilmişti.

4 Mart’ta ise üç zanlı hükümsüz tutuklu olarak 3 aylığına cezaevine gönderilmişti.

Zanlılar tutukluluk sürsi dolduktan sonra 3 Haziran'da yeniden mahkmeye çıkarılmış, yeni dosya ve emarelerin sunulması için duruşma 10 Haziran’a ertelenmişti.

TÜRKİYE'DE 5 TUTUKLAMA

Suikaste ilişkin soruşturmanın İstanbul ayağında Mustafa ve Faysal Söylemez kardeşlerin aralarında bulunduğu 8 şüpheli gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden Mustafa ve Mehmet Faysal Söylemez, C.Ş., A.Ç. ve E.Y. tutuklanmış, A.N.M., M.S. ve C.B. ise adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakılmıştı.

FALYALI CİNAYETİ

Halil Falyalı'nın içinde bulunduğu araç, 8 Şubat akşamı Çatalköy'deki evine çok yakın bir noktada pusu kuran kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce otomatik silahlarla yaylım ateşine tutulmuştu. Şoförü Murat Demirtaş olay yerinde, Falyalı kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Cinayetle ilgili 14 Şubat'ta yapılan aramalarda olay yerinin yaklaşık bir kilometre batısındaki dere yatağına atılmış iki kalaşnikof, bu silahlara ait 4 şarjör ve 39 mermi ile 9 mm çapında tabanca, tabancaya ait şarjör ve 13 mermi bulunmuştu. Balistik incelemelerde bu silahların suikastte kullanıldığı saptanmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar