Falyalı cinayeti: Müfettiş, ifadeleri ve soruşturmanın ayrıntılarını anlattı

18 Kasım 2022

Güncelleme: 18 Kasım 2022

A
A

Girne Kaza Mahkemesi'nde görülen Halil Falyalı cinayeti davasında, soruşturmayı yürüten müfettiş Murat Bayram, sanıkların ifadelerini anlattı.

ZgotmplZ Arşiv

İş insanı Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş’ın öldürülmesiyle ilgili dava görülmeye devam ediyor.

Cinayetinin sanıkları Veysel Sare, Musa Çiçek ve Ömer Tunç yeniden geniş güvenlik önlemleri altında mahkemeye çıkarıldı.

Gündem Kıbrıs'ın haberine göre, Girne Kaza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, soruşturmayı yürüten polis müfettişi Murat Bayram dinlendi.

İddia makamı adına davayı yürüten savcı Ali Hidayet'in sorularını yanıtlayan Bayram, sanıklardan Ömer Tunç’un ifadesini aktardı: 

“Eldivenlerin benim olduğunu söyledim. Ben arabada bekledim. 'Dayı'yla Veysel gitti. Olaydan sonra dayı benim olduğum yerde silahlarla indi. Benim arabaya bindi. Binerken silahı tutmam için bana verdi. O anda barut bulaşmış olabilir. Sonra köprüde durduk. 'Dayı' silahları aldı, köprünün altına götürdü. Veysel önde gitti. Önceden de oraya gittik. Bir önceki gün deneme olmuştu. Silahlar arabadaydı. Tek araba geçti ama hazırlıksızdık.”

Tunç’un “Dayı” diye hitap ettiği kişi ise, Falyalı davasının Türkiye ayağında yargılanan "Söylemez Kardeşler" adıyla bilinen suç örgütünün üyelerinden Mustafa Söylemez.

Diğer yandan müfettiş Murat Bayram mahkemede, Halil Falyalı’nın yakın çalışma arkadaşı olan C.Ö. aleyhinde derdest emri temin ettiğini belirtti. C.Ö. cinayetin ardından hala bulunamadı.

Sanıkların Barış Ruh ve Sinir Hastanesi'nde sağlık kontrollerinin yapıldığını kaydeden Murat Bayram, cezai ehliyet raporlarını da mahkemeye sundu.

Bayram mahkemede, olayda kullanılan Ömer Tunç'un kullanımında bulunup , Musa Çiçek'in satın aldığı cep telefonunun ise 26 Ocak 2022 tarihinde satıldığını aktardı. 

Bir sonraki duruşma 23 Kasım Çarşamba günü görülecek


FALYALI CİNAYETİ

Halil Falyalı'nın içinde bulunduğu araç, 8 Şubat akşamı Çatalköy'deki evine çok yakın bir noktada pusu kuran kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce otomatik silahlarla yaylım ateşine tutulmuştu. Şoförü Murat Demirtaş olay yerinde, Falyalı kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Cinayetle ilgili 14 Şubat'ta yapılan aramalarda olay yerinin yaklaşık bir kilometre batısındaki dere yatağına atılmış iki kalaşnikof, bu silahlara ait 4 şarjör ve 39 mermi ile 9 mm çapında tabanca, tabancaya ait şarjör ve 13 mermi bulunmuştu. Balistik incelemelerde bu silahların suikastte kullanıldığı saptanmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar