Facebook gruplarındaki dolandırıcılığa dikkat: Bir vatandaş 30 bin TL'sini kaptırdı

5 Ocak 2023

Güncelleme: 5 Ocak 2023

A
A

Polis, sosyal medya mecralarında başkalarına ait ürünleri kendilerininmiş gibi göstererek satan kullanıcılar konusunda vatandaşı uyardı. Ürünü fiziki olarak görmeden para gönderilmemesi istendi.

ZgotmplZ

Polis, sosyal medya dolandırıcıları konusunda vatandaşı uyardı.

Yapılan açıklamada, "son günlerde; Facebook sosyal paylaşım sitesinde bulunan bazı gruplar aracılığıyla, gerçekte başka şahıslar tarafından internet üzerinden satışa çıkarılan mobilya, ev eşyaları v.b. ürünleri, bazı kötü niyetli şahısların sahtekarlık ve dolandırmak kastı ile kendilerininmiş gibi gösterip satışa sundukları ve vatandaşlardan sahtekarlıkla para temin etikleri yönünde şikayetler alındığı" kaydedildi.

Açıklamada, "son olarak, 'Woden Moreart' isimli sosyal medya kullanıcısının gerçekte kendisine ait olmayan mobilya ve ev eşyalarını, sosyal medyadaki bir grup üzerinden kendisininmiş gibi gösterip dolandırmak kastı ile satışa sunduğu ve vermiş olduğu banka hesabına para gönderilmesini sağlayarak bir vatandaştan 30 bin TL parayı sahtekarlıkla temin ettiğinin tespit edildiği" belirtildi.

Polis, benzer mağduriyetlerin yaşanmaması adına vatandaşların, sosyal medya v.b. platformlar üzerinden satışa sunulan bu tip ürünlerin varlığını fiziki olarak görmeden verilecek hesaplara para göndermemelerini istedi.
 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar