Erhürman'a göre "çıkış, erken seçim"

7 Eylül 2022

A
A

Erhürman, ülkedeki yapının yaşayabilir olmadığını kaydederek, "Bu halkın iradesine gitmek lazım. Buradan çıkış, erken seçime gitmektir." dedi.

ZgotmplZ Türk Ajans Kıbrıs

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, en erken zaman halkın iradesine gidilmesi gerektiğini kaydetti.

Ülkedeki mevcut yapının yaşayabilir olmadığını savunan Erhürman, tek çıkış yolunun erken genel seçime gitmek olduğunu söyledi.

Haber Kıbrıs yayınında konuşan Erhürman, Anayasa Mahkemesi’nin Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasası’nı Anayasa'ya aykırı bulup, iptal etmesi kararından birilerinin ders çıkarması gerektiğini kaydederek, "27 Kasım ile özel olarak bir sorunumuz yok, sorun demokrasi ve anayasanın katledilmesidir." dedi.

Tufan Erhürman, belediyelerin birleştirilmesiyle ilgili yasa hakkında da dava açacaklarını vurguladı.

Akıl dışı bir yapıyla karşı karşıya olunduğunu savunan Erhürman, böyle devam edilmesi durumunda, söz konusu işin altından kimsenin kalkamayacağını kaydetti. 

“Biz bu memlekette demokrasi ve Anayasa’yı çiğnetmeyiz.” ifadelerini kullanan Tufan Erhürman, ne gerekiyorsa Meclis’te de sokakta da yapmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Koskoca seçim döneminde istikrardan başka hiçbir şey söylemeyenlerin bu istikrarsızlığı sergilediğini söyleyen Erhürman, söz konusu durumu ancak erken seçimin paklayacağını söyledi.

Tufan Erhürman, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu arkadaşlar artık bitirdi, her bulundukları dakika daha fazla zarar veriyorlar memlekete. İnsanlar sadece maaşları düşüktür diye değil, bunları yaşamamak için göç ediyor. Bu yaşananları Kıbrıs Türk halkı hak etmiyor. İnsanlarımız gitmesin, bu yapı gidecek. Bu kadar tuhaflık sonsuza kadar sürdürülemez. İnsanların tahammül gücünün çok ötesine geçti. Bu yapı, yaşayabilir bir yapı değildir. Bu halkın iradesine gitmek lazım. Bunu kendi iradeleri paspas edilenlerin de söylemesi lazım. Buradan çıkış, erken seçime gitmektir.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar