Erhürman, Sucuoğlu'nu Amcaoğlu'nun açıklamalarıyla vurdu

26 Nisan 2022

Güncelleme: 26 Nisan 2022

A
A

Erhürman, alkollü içkide fon zammı ve elektrik ücretlerinde indirime ek kaynak konularında Amcaoğlu'nun Atun'dan farklı ve muhalefeti destekleyen açıklamalar yaptığını belirterek, Başbakan Sucuoğlu'na yüklendi.

ZgotmplZ

Haber Merkezi: Ramazan Adnan

CumhuriyetçiTürk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Sunat Atun'dan Maliye Bakanlığı görevini devralan Olgun Amcaoğlu'nun BRT ekranlarında yaptığı açıklamalar üzerinden Başbakan Faiz Sucuoğlu'nu hedef aldı.

Amcaoğlu'nun "alkollü içkide fona aktarılacak vergilerin artırılması" ve "elektrik ücretlerinde tarife kaynaklı artan fiyatlarda indirime gidilmesi" konularında Atun'dan taban tabana zıt şeyler söylediğini ve bunların muhalefetin dile getirdiği meseleler olduğunu kaydeden Erhürman, "Muhalefet milletvekillerine 'Yalnızca eleştiri yapıyorsunuz, öneri yapmıyorsunuz.' diyenler şimdi ne diyecekler? Zararların ve yaşatılan maskaralığın yarattığı tahribat nasıl giderilecek?" sorularını yöneltti. 

AMCAOĞLU NE SÖYLEMİŞTİ?

BRT’de yayınlanan "18. Saat" programında konuşan Olgun Amcaoğlu, 1 milyar TL'Lik gelir elde edilen Fiyat İstikrar Fonu'nun (FİF) bütçenin 3 ana gelir kaleminden biri olduğunu açıklamış, içki, sigara, akaryakıt ve motorlu araçlardan alınan fonun, 1 milyar TL’lik gelirin yüzde 82’sini oluşturduğunu kaydetmişti.

Amcaoğlu, "Kıb-Tek’in ürettiği elektrik ücretlerinde indirime gidilmesinin aylık 180 milyon TL’lik ek bir kaynak bulunması gerektiği" yönünde Atun’un yaptığı açıklamaya ilişkin ise rakamları vererek,  "Aradaki fark yaklaşık 25-30 milyon TL’dir.” ifadelerini kullanmıştı.

ERHÜRMAN NELER DEDİ?

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sn. Amcaoğlu'nun dün akşam BRT'de katıldığı programda söyledikleri tam anlamıyla ibretlik!" diyerek, şunları kaydetti:

"Sn. Amcaoğlu fahiş alkollü içki zammının gümrük gelirlerini ve Fiyat İstikrar Fonu gelirlerini düşürdüğünü, elektrik zammında yanlış hesap yapıldığını, zamdan indirimin maliyetinin 180 değil 25-30 milyon TL olduğunu açıklıyor. Bununla da yetinmiyor ve KIB-TEK yönetiminin Kasım ayından bu yana neden hata yaparak bu üç-dört aylık zararın oluşmasına sebebiyet verdiğini soruyor! 59 gün boyunca bu alanlarda yapılan yanlışları söyleyen/anlatan muhalefet milletvekillerine 'yalnızca eleştiri yapıyorsunuz, öneri yapmıyorsunuz' diyenler şimdi ne diyecekler?

Peki bakan olmadan önce de UBP milletvekili ve eski Maliye Bakanı olan Sn. Amcaoğlu bunları söylerken, iki milletvekilini, Sn. Amcaoğlu ve Sn. Atun'u yan yana getirip söyledikleri birbirine taban tabana zıt şeyler arasından doğrusunu bulma becerisini gösteremeyip ülkeyi kaosa sürükleyen Sn. Sucuoğlu bu durumda yine "hatadan dönmek erdemdir" demekle mi yetinecek?! 59 gündür ülkenin yönetilmemesinin, bu krizin ortasında hem Maliye'nin, hem yurttaşların zarara uğratılmasının ve ardından yaşatılan maskaralığın yarattığı tahribat nasıl giderilecek?

Sn. Amcaoğlu'nun anlattıkları bu ülkeyi yönetmek konusunda size güvenilmemesinin gerekçesini en açık biçimde ortaya koyuyor!"

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar