Erhürman seçimde ısrarcı: 'Bu işi halkın iradesi paklar'

10 Mayıs 2022

Güncelleme: 10 Mayıs 2022

A
A

UBP ile görüşmeyeceklerini açıklayan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, ''bu zihniyet en çok memleketin kendi ayakları üzerinde durmasından korkuyor, bu işi seçim temizler'' dedi.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilen İçişleri Bakanı ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Ünal Üstel siyasi partilerle görüşmek için, yarın toplanacak UBP Parti Meclisi'ni (PM) bekliyor.

CTP UBP İLE GÖRÜŞMEYECEK

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), hükümeti kurmakla görevlendirilen Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Ünal Üstel ile koalisyon görüşmesi yapmayacağını duyurdu.

CTP’den yapılan açıklamada, “Hükümeti kurmakla görevlendirilen UBP milletvekili Sn. Ünal Üstel ile herhangi bir koalisyon görüşmesi yapmayacağımızı kamuoyuna duyururuz” ifadelerine yer verildi.

MEŞRU DEĞİL...

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Cumhurbaşkanı’nın, güven oyu alabileceğini düşündüğü bir vekile hükümeti kurma görevini verebileceğini vurguladı ve sorunun hukuki değil, meşruiyet sorunu olduğunun altını çizdi.

Dünde Tufan Erhürman, ''UBP içerisinden herhangi bir milletvekili başkanlığında bir hükümetin kurulmasının da demokratik olarak normal olmayacağını, yüzde 60 oyla Kurultay’dan çıkmış, yüzde 40 oyla seçimden çıkmış, 24 milletvekiliyle Meclis’e gelmiş Genel Başkan yerine başka bir milletvekilinin seçilmesinin meşru ve halkın anlayabileceği bir şey olmadığını” açıklamıştı.

SEÇİM TEMİZLER

Genel Başkan Tufan Erhürman, bugün yaşananların tek sorumlularının belli olduğunu belirtti. 

Herkesin bu ülkede sorumluluğunu bilmesi gerektiğine vurgu yapan Erhürman, “Ortada tek bir politik ve ekonomik vizyon var bu zihniyette. Haysiyetli olan kendi ayakları üzerinde durmaya dair vizyon olmasıdır” dedi. “Bu ülke kendi ayakları üzerinde durur. En korktukları şey, bu memleketin kendi ayakları üzerinde durmasıdır” diyen Erhürman, ülkenin kendi ayakları üzerinde durduğu gün, söz konusu zihniyetin politikasının biteceğini belirtti. Erhürman, Sayın Ünal Üstel’in görevlendirilmesinden sonra, bu işi halkın iradesinin '‘paklayacağını’' vurgulayarak seçimi işaret etti.

Erhürman ile bazı CTP'li siyasiler daha önce de sıklıkla erken seçim çağrısı yapmıştı.

“KURULTAY YARIŞI DA EKLEDİLER” 

UBP’de karar alınsa da alınmasa da kurultay yarışının başladığına işaret eden Erhürman, “Bunu kimler yapıyor? ‘Bize verin görevi, kuramazsak erken seçime götürelim’ dediğimizde, halk erken seçim istemiyor diyenler yapıyor ve bu halka kurultay yarışı ekliyorlar” dedi.

“ANAYASA ÇATIR ÇATIR İHLAL EDİLDİ” 

Yerel seçimlerle ilgili Anayasa’nın ‘'çatır çatır'’ ihlal edildiğini vurgulayan Erhürman, UBP’nin hazır olmadığı için yerel seçimleri yapmak istemediğine dikkat çekti. Erhürman, yerel seçimlerle ilgili hala tarih belirlenmemesini de eleştirdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar