Erhan Arıklı "idam" istedi: Bu tip suçları önlemenin yegane yolu

26 Ocak 2023

Güncelleme: 26 Ocak 2023

A
A

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı sosyal medya hesabından 16 yaşındaki Zehie Helin Reessur’un öldürülmesiyle ilgili paylaşım yaptı. Arıklı cinayetlerin önlenmesi için anayasa değişikliği ile “idam” vurgusu yaptı.

ZgotmplZ

Dün sabah saat 07.30 sıralarında İskele Long Beach bölgesinde 16 yaşındaki Zehie Helin Reessur’un cansız bedeni henüz inşaat alanı bitmemiş işçiler tarafından bulundu.

16 yaşında öldürülen lise öğrencisi Zehie Helin Reessur

Cinayet sonrası Derinya’ya kaçan zanlı 21 yaşındaki Sefer Buğra Altundağ, Güney Kıbrıs’ta yakalanarak KKTC polis ekiplerine teslim edildi.

Cinayet zanlısı Sefer Buğra Altundağ polis ekipleri tarafından mahkemeye sevk edildi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ise, bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda cinayete sessiz kalmadı. Arıklı açıklamasında “Lanet bir cinayet daha… Erkek egemen bir toplumda kadın cinayetleri ve kadına şiddet sıradanlaşır. Maalesef ülkemizde de gelinen son durum budur.” dedi.

“BU TİP SUÇLARI ÖNLEMENİN YOLU İDAM”

İdam vurgusu yapan Arıklı şunları söyledi: “Bu tip suçları önlemenin yegane yolu, Anayasayı değiştirmek sureti ile idam da dahil caydırıcı cezaları yasalara koymaktır. Genç kızımız Zehie Helin Reessur hunhar bir cinayete kurban gitmiştir. Genç kızımıza rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum.” 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar