En sert tepki Üstel'den: BM'nin adadaki statüsünün sorgulanma zamanı geldi

20 Ocak 2023

A
A

Başbakan Üstel, Taksim Sahası'yla ilgili BM’nin aldığı kararı kınarken, Dışişleri'nin gerekli girişimleri yaptığını bildirdi. Üstel, BM’nin adadaki statüsünün sorgulanma zamanının geldiğini de kaydetti.

ZgotmplZ

Başbakan Ünal Üstel, kısa süre önce yenilenerek Kıbrıs Türk sporunun hizmetine sunulan tarihe mal olmuş Taksim Sahası'nın kullanımının zorlaştırılmasına yönelik BM’nin atmış olduğu adımı kınadığını belirtti.

Üstel, "gençlerimizin spor yapmasına bile tahammülü olmayan bu ve benzeri zihniyetlerin, bizi bu adadaki haklarımızı aramaktan ve bunlara sahip çıkmaktan asla geri çeviremeyeceğini" söyledi.

BM’nin, Taksim Sahası’nın nasıl ve kimler tarafından kullanılabileceği ile alakalı herhangi bir kısıtlama, kural koyma veya söz söyleme hakkı olmadığını ifade eden Ünal Üstel, “Taksim Sahası’nı özelde Çetinkaya Türk Spor Kulübü, genelde ise tüm halkımız dilediği ve istediği zaman  kullanabilir ve BM hiçbir Kıbrıslı Türk'ün Taksim Sahası'na girişine engel olamaz.” dedi.

Başbakan Ünal Üstel, Dışişleri Bakanlığı’nın gerekli girişimleri yaparak, söz konusu çağ dışı faaliyetlerin sonlandırılmasını talep ettiğini belirtti.

BM’nin adadaki statüsünün sorgulanma zamanının geldiğini ifade eden Üstel, soruna çözüm bulunmaması halinde hükümet olarak Taksim Sahası ile alakalı gerekli her türlü tedbirin alınacağını ifade etti.

NE OLMUŞTU?

Başkent Lefkoşa'da Yeşil Hat üzerinde bulunan ve kullanım hakkı Çetinkaya Türk Spor Kulübü (TSK) Futbol Takımı'na verilen tarihi Taksim Sahası, Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle yenilenerek, 9 Ocak'ta hizmete sunulmuştu.

BM görevlileri 17 Ocak günü KKTC makamlarına haber vermeden, Çetinkaya eski kulüp lokali önündeki surlardan sahaya inilen merdivenlerin çıkış noktasını telleyerek, beton molozlarla kapatmıştı. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar