Devlet Piyangosu'nda EOKA'cı skandalı: Soruşturma başlatıldı

24 Temmuz 2022

Güncelleme: 24 Temmuz 2022

A
A

8 Ağustos tarihli piyango biletlerine Erenköy mücahitleri yerine EOKA’cıların fotoğrafları basıldı. Başbakan Üstel, "Sorumlulardan hesap sorulacak. Görevden alma dahil ne gerekiyorsa yapılacak." dedi.

ZgotmplZ

Başbakanlığa bağlı Piyangolar İdaresi'nin Erenköy Direnişi’nin yıl dönümü nedeni ile hazırlanan 8 Ağustos tarihli Devlet Piyangosu biletlerinde Erenköy mücahitleri yerine terör örgütü EOKA mensuplarının fotoğrafları basıldı.

Skandalı Avrupa gazetesi “Rezalete bakın” başlığıyla manşetine taşıdı.

Haberde, "Başbakanlığa bağlı Piyangolar İdaresi Erenköy direnişinin 58’inci yıldönümü nedeniyle çıkardığı 8 Ağustos tarihli piyango biletlerine EOKA’cıları Erenköy mücahitleri diye koydu. Resimde 23 Nisan 1964 tarihinde EOKA’cıların St. Hillarion bölgesinde Bilelle tepelerinde ele geçirdikleri Türk bayrağı ile zafer kutlamaları görülüyor.” ifadeleri kullanıldı.

Biletin üzerinde Spor Dairesi Başkanı Hüseyin Cahitoğlu ile birlikte Piyangolar Birim Sorumlusu Osman Uzun'un imzası bulunuyor.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Başbakan Ünal Üstel, Devlet Piyangosu biletlerinde hatalı görsel kullanılmasıyla ilgili soruşturma başlatıldığını ve görevden alma dahil sorumlularla ilgili her türlü yasal işlemin yapılacağını bildirdi.

Başbakan Üstel, Kıbrıs Türk Halkının varoluş mücadelesinin en önemli halkalarından biri olan şanlı Erenköy Direnişi’nin yıl dönümü nedeni ile hazırlanan Devlet Piyangosu biletlerinde kullanılan hatalı görselle ilgili gereğinin her ne ise yapılacağını söyledi.

Böyle bir hatanın kabul edilemeyeceğine vurgu yapan Başbakan Üstel, “Sorumlular hesap verecek. Görevden alma dahil ne gerekiyorsa yapılacak. Yapılan hata kabul edilemez.” ifadelerini kullandı.

"Comment Grafik" firmasında basılan biletlerle ilgili Devlet Piyangosu biriminde gerekli soruşturma yapılırken, böyle bir hatanın bir daha yapılmaması için de tedbirlerin alınacağını bildiren Başbakan Üstel, devlet kurumlarında sorumluluk alanların görevlerini layıkıyla yapmamaları halinde yasal mevzuat çerçevesinde gerekli işlemlerin yapılacağını ve bu konularda kimseye müsamaha gösterilmeyeceğini vurguladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar