Derinya'daki konut sayısı ve ödeme planına ilişkin ilk bilgiler paylaşıldı

19 Ocak 2023

Güncelleme: 19 Ocak 2023

A
A

UBP Genel Sekreteri Hasipoğlu, Derinya'ya yapılması planlanan sosyal konut projesi hakkındaki detayları paylaştı.

ZgotmplZ Temsili

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, Başbakan Ünal Üstel ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın birlikte yaptıkları basın toplantısında duyurdukları "üç müjde"den "Derinya'ya sosyal konut" projesi ile ilgili ilk detayları paylaştı.

Türkiye’de yayın yapan Ulusal TV'de katıldığı programda konuşan Hasipoğlu, projenin 276 konuttan oluşacağını açıkladı.

15 yıllık bir ödeme planı düşündüklerini kaydeden Oğuzhan Hasipoğlu, faiz oranlarını uygun olacağını ve gençlerin "kira öder" gibi taksitlerle konut sahibi yapılacağını belirtti.

UBP Genel Sekreteri Hasipoğlu, şunları söyledi:

“Gençlerimizin gerek kırsal kesimde gerekse kentlerde olsun ciddi anlamda sosyal konut ihtiyacı var. KKTC’ye mülk alımlarında da özellikle yabancıların büyük ilgisi var ve bu da fiyat artışını getiriyor. Ama sosyal devlet olma anlayışıyla mülk sahibi olmayan gençlerimize, kırsal kesim arsası vermek yerine direk konut edindirme yoluna gidilecek. Gazimağusa, Maraş bölgesinde 276 konutluk bir sosyal konut projesi düğmeye basıldı. Yaklaşık 15 yıllık ödeme vadesi, uygun bir faiz oranı ile kira öder gibi ev sahibi yapmayı hedefliyoruz.  Bu adım gençlerimizi konut sahibi edindirme noktasında önemlidir. Şu an Türkiye’deki iktidarın bu konuda olumlu bir yaklaşımı oldu ve bu projeyle hayat bulacaktır. Maraş bölgesi bir başlangıç, bu projeleri tüm ilçelere UBP iktidarı döneminde yayacağız."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar