Denktaş'tan büst tepkisi: Lütfen o sarı, parıldak, altın gibi parlayan büstleri değiştirin

13 Ocak 2023

Güncelleme: 13 Ocak 2023

A
A

Meclis bahçesine konulan ve liderlere benzemedikleri eleştirileri yöneltilen Atatürk, Dr. Küçük ve Denktaş’ın büstlerine bir tepki de Serdar Denktaş'tan geldi.

ZgotmplZ

Cumhuriyet Meclisi binasının bahçesine yapılan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Kıbrıslı Türklerin varoluş mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük ve kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın büstleri gündemin odağına yerleşti.

Liderlere benzemedikleri gerekçesiyle devam eden tartışmalara Rauf Raif Denktaş’ın oğlu Serdar Denktaş da katıldı.

Rauf Raif Denktaş'ın 11’inci ölüm yıl dönümü nedeniyle Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Serdar Denktaş, büstlerin altın kaplama olmasından dolayı babasıDenktaş olmak üzere resmettikleri liderlere benzemediğini söyledi.

Denktaş, “Söyleyin onlara, burası bağımsız bir cumhuriyettir' yazısı olmasa, bu büstün kime ait olduğunu anlamak mümkün değildir.” diyerek, “sarı, parıldak, altın gibi parlayan büstlerin” değiştirilmesi çağrısında bulundu.

Serdar Denktaş, “Sayın Kurucu Cumhurbaşkanım, kurduğun devletin yönetimi sana gereken saygı ve vefayı göstermedi. Senden onlar adına özür diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) katkılarıyla yapılan büstlerin açılışı dün düzenlenen törenle gerçekleştirilmişti.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar