Cumhurbaşkanlığı'ndan sendikalara "KHK Başkanı" yanıtı

14 Eylül 2022

Güncelleme: 14 Eylül 2022

A
A

KHK Başkanı Ömer Köseoğlu ile ilgili sendikaların "atama kararını gözden geçirmesi" çağrısına yanıt veren Cumhurbaşkanlığı, "KHK Başkanı’nın görevden alınmasını gerektirecek herhangi bir durum yok." açıklaması yaptı.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanlığı, bugün Cumhurbaşkanlığı önünde basın açıklaması yapılmasına da neden olan Kamu Hizmeti Komisyonu (KHK) Başkanı Ömer Köseoğlu’nun görevden alınması talepleri ile ilgili açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın sendikalarla Kamu Hizmeti Komisyonu arasındaki tartışmanın içine çekilmeye çalışılmasının kabul edilemeyeceği, Tatar’ın KKTC’nin tüm kurumlarına eşit mesafede durduğu da kaydedildi.

Açıklamada, KHK Başkanı Ömer Köseoğlu’nun görevden alınmasını gerektirecek herhangi bir durum olmadığı açıklandı.

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) ve Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen), Kamu Hizmeti Komisyonu (KHK) Başkanı Ömer Köseoğlu’nun mülakatlarda “adalete ve hakkaniyete dayalı sistemden uzaklaşmasına seyirci kaldığı” gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı protesto etmişti. Cumhurbaşkanlığı önünde basın açıklaması yapan sendikalar, Tatar’ın kendi atadığı Köseoğlu’na gerekli uyarıları yapmasını istemiş ve Tatar’a iletilmek üzere Cumhurbaşkanlığı’na bir de dilekçe teslim etmişlerdi.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar