Cumhurbaşkanı Tatar seymenbaşı oldu

6 Eylül 2022

A
A

Ankara Kulübü Derneği'nde düzenlenen törende, Cumhurbaşkanı Tatar'a Seymenbaşı Cepkeni giydirilerek "Seymenbaşı Beratı" takdim edildi.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a, Ankara'da "Seymenbaşı Beratı" sunuldu.

Ankara Kulübü Derneği'nde düzenlenen törende, Seymenbaşı Cepkeni giydirilen Cumhurbaşkanı Tatar’a  "Seymenbaşı Beratı" takdim edildi.

Tatar, konuşmasında, kendisine hayatının en şerefli armağanlarından birinin takdim edildiğini belirterek, dernek yetkililerine hem kendi hem de KKTC halkı adına teşekkürlerini sundu.

Kıbrıs’taki mücadelelerinin anlamının kendileri için çok büyük olduğunu kaydeden Tatar, "Biz, Orta Asya'dan başlayan,1571'de Doğu Akdeniz'e taşınan Türklük mücadelelerinin oradaki (Kıbrıs) temsilcileriyiz. Çünkü biz de aynı ailenin evlatlarıyız, aynı milletin torunlarıyız. Ana vatan Türkiye Cumhuriyeti'yle Kıbrıs'ta verilen mücadele bizler için çok soylu bir mücadeleydi." diye konuştu.

Ersin Tatar’a Seymenbaşı Cepkeni giydirilerek "Seymenbaşı Beratı" takdim edildi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Ankara temaslarını tamamlamasının ardından akşam saatlerinde ülkeye döndü.

SEYMEN NEDİR?

Seymen, seğmen ya da seyman, eski Türk boylarında göçebe kervanlarını koruyan silahlı birlik, kolcuya verilen addır. Yerleşik hayata geçilmesiyle Anadolu'da köyden köye gelin almaya giden damat tarafının atlı, davullu, zurnalı, silahlı ve cepken giyinmiş delikanlı alayına dönüşmüştür. Hakaniye Türkçesindeki Sökmen (yiğitlere verilen ünvân) sözcüğünden türediği var sayılır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar