CTP'den federal çözüm için AB'de diplomasi atağı

9 Kasım 2022

Güncelleme: 9 Kasım 2022

A
A

Brüksel’de temaslar yürüten Cumhuriyet Meclisi heyetinin CTP'li üyesi Fikri Toros, federal çözüm konusunda Avrupa Birliği’nin süreçte daha aktif bir rol alması için girişimlerde bulunuyor.

ZgotmplZ

Cumhuriyet Meclisi heyeti Brüksel’de temaslarda bulunuyor.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Gazimağusa Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu ve Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Girne Milletvekili Fikri Toros’tan oluşan heyet, Brüksel’de farklı siyasi gruplara mensup Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekilleri ile bir araya geldi.

Kıbrıs müzakerelerinde devam eden çıkmazın ada ve bölge üzerindeki etkilerine dikkat çeken Fikri Toros, adada siyasi eşitlik temelli federal çözümün önündeki zorlukların aşılabilmesi için Birleşmiş Milletler (BM) ile bağlantılı olarak Avrupa Birliği’nin (AB) süreçte daha aktif bir rol alması gerektiğine dikkat çekti. 

Toros, AP'de dün gerçekleştirilen görüşmeler sonrasında, Türkiye’nin Avrupa Birliği nezdindeki daimi temsilcisi Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay’ın heyet onuruna verdiği yemek davetine katıldı.

Türkiye’nin Belçika ve NATO nezdindeki daimi temsilcileri Bekir Uysal ve Başat Öztürk’ün de bulunduğu davette, AB ve NATO ilişkileri özelinde bölgesel gelişmelere dair verimli istişarelerde bulunduklarını dile getiren Toros, AP milletvekilleri ile gerçekleştirilecek görüşmelerin yanı sıra, AP Dış İlişkiler (AFET) Komitesi toplantısına katılacak.

Toros, Doğu Akdeniz jeopolitiğinde Kıbrıslı Türklerin değerini ve AB-Kıbrıs Türk toplumu ilişkilerinin artırılmasına dair görüş alış verişinde bulunacak.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar