CTP kapalı oturumu anlamsız ve verimsiz buldu

15 Eylül 2022

Güncelleme: 16 Eylül 2022

A
A

Erhürman, Tatar'ın kapalı oturumdaki bilgilendirme toplantısının bilinen şeyleri içerdiğini belirterek, “Verimli ve anlamlı bir toplantı geçirdiğimizi söylemem mümkün değil.” dedi. Federal çözüm modelini desteklediklerini yineledi.

ZgotmplZ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın Kıbrıs konusunda milletvekillerine bilgi verdiği Cumhuriyet Meclisi'ndeki kapalı oturumun basına açıklama yaptı.

"KAPALI OTURUMA GEREK YOKTU"

Erhürman, Meclis’te kapalı oturumların paylaşılamayacak bilgiler verilmesi gerektiği durumlarda yapıldığını ancak bugünkü toplantıda zaten bilinen konuların paylaşıldığını söyleyerek, “Zaten paylaşılan bilgilerin kapalı oturum yapılarak verilmesinin bir anlamı olmadığı görüldü.” dedi.

Erhürman, toplantıda CTP’nin görüşlerini aktardığını dile getirdi.

"ZEMİN YOK"

CTP Genel Başkanı Erhürman, şu anda sunulan ön şartlar nedeniyle Kıbrıs konusunda resmi müzakereler için zemin bulunmadığını belirtti.

GYÖ'LER

Rum tarafının sunduğu Güven Yaratıcı Önlemler (GYÖ) konusuna değinen Erhürman, önerilerin olduğu gibi kabul edilmesini savunmadıklarını ancak Türk tarafının masaya görüşlerini ortaya koyabileceğini söyledi.

Erhürman, örneğin Türkiye’nin de dahil olabileceği projelerle, Doğrudan Ticaret Tüzüğü, karma evliliklerden doğan sorunlar, TL kullanımından oluşan sorunlar gibi farklı konulara çözüm aranabileceğini belirtti.

"FEDERASYONU DESTEKLİYORUZ"

Tufan Erhürman, müzakerelerden kaçan taraf olmamak gerektiğini söyleyerek, federal çözüm modelini desteklediklerini ve bu modelin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarında da yer aldığını söyledi.

BM şemsiyesi altında yapılan görüşmelerin Cumhurbaşkanları olarak değil, iki toplum lideri arasında yapıldığını dile getiren Erhürman, federasyon görüşmelerinde tartışılanın iki eşit halktan neşet eden bir halk olduğunu belirtti.

Federasyonun yama olma anlamına gelmediğini dile getiren Erhüman, konjonktürün Kıbrıslı Türkleri Güney Kıbrıs’ta iş arayacak, esnafı, Güney Kıbrıs’tan gelen talebe yüzünü çevirecek noktaya getirdiğini söyleyerek, turistlerin Larnaka Havalimanı’ndan ülkeye geldiğini söyledi. Erhürman, “Konjonktür bizi bağımlı hale getirmeye başladı." dedi.

"NEW YORK'TAN BİR SONUÇ ÇIKMAZ"

Cumhurbaşkanı Tatar’ın New York’ta yapacağı temaslara da değinen Erhürman, Kıbrıslı Türkler açısından herhangi bir sonuç doğuracağını düşünmediklerini, ileriye dönük beklentiler oluşturmadığını söyledi.

“Verimli ve anlamlı bir toplantı geçirdiğimizi söylemem mümkün değil.” diyen Erhürman, önceki Cumhurbaşkanları döneminde bu tarz toplantıların sıklıkla yapıldığını ancak bu dönemde bunun yapılmadığını belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar