Çeler'e Bıçaklı'dan açık, Aşam'dan şartlı destek

1 Aralık 2022

A
A

Zeki Çeler, Dev-İş ve Türk-Sen'i ziyaret ederek destek aradı. Aşam, emeğe, demokrasiye ve katılımcılığa değer veren adayları destekleyeceklerini belirtirken, Bıçaklı ise "İnşallah başkan siz seçilirsiniz." dedi.

ZgotmplZ
Türk-Sen Başkan Arslan Bıçaklı (soldan ikinci), Zeki Çeler'e açık destek belirtti.
Zeki Çeler Basın Ofisi

Girne Bağımsız Belediye Başkan adayı Zeki Çeler,  Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (Dev-İş) ve Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu'nu (Türk-Sen) ziyaret etti.

Çeler, ziyaretlerde yaptığı konuşmada, Girne Belediyesi’nde çalışanlar arasında adaletsizlikler olduğunu, çalışma barışının olmadığını ve çalışanların huzursuz olduğunu savundu.

Zeki Çeler, herkese adil davranılması gerektiğini savunarak, işe alımlarda, terfi ve tayinlerde yasalara uyulması gerektiğine dikkat çekti.

Çeler, seçildiği takdirde Girne Belediyesi’nin hizmet aldığı Belpaz Yatırım Ltd. şirketinde çalışanların iş güvencesinin sağlanabilmesi için sendikalaştırılacağını ve toplu iş sözleşmesi imzalanacağını söyledi.

Zeki Çeler'e ziyaretlerinde TDP Genel Sekreteri Nevzat Özkunt da (soldan üçüncü) eşlik etti.
"EMEĞE, DEMOKRASİYE VE KATILIMCILIĞA DEĞER VEREN ADAYLARI DESTEKLİYORUZ"

Dev-İş Başkanı Koral Aşam, Girne Belediyesi’ndeki Belpaz’da bugüne kadar çalışanların örgütlenemediğini belirterek, “Hülle yöntemi bir yana bırakılmalı. Ezenler, ezilenler, maddi açıdan çıkar sağlayanlar ve sağlamayanlar diye taraflar oluşturulmamalı. Bel-Paz’da çalışanlar, toplu sözleşmesi ile güvence altına alınmalı ve kurallara göre asli kadroya geçirilmeli. Büyük maddi olanak ve bürokrasi gerektirmiyor. Emeğe, demokrasiye ve katılımcılığa değer veren adayları destekliyoruz.” dedi.

BIÇAKLI'DAN "İNŞALLAH BAŞKAN SİZ SEÇİLİRSİNİZ" TEMENNİSİ

Türk-Sen Başkan Arslan Bıçaklı da, en fazla çalışmalarından memnun olduğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nın Zeki Çeler olduğu görüşünü dile getirerek, “Bakanlık yaptığı kısa dönem içinde çalışanı ve işvereni koruyan güzel işlere imza attı. 1 Mayıs’ta işçilerin tatil yapması sağlandı, işverenlere teşvik primi verildi ve basında sendikalaşma yapıldı. Özel sektörde sendikalaştırma için çalışma yapıldı. Girne Belediyesi’ne aday olmak yürek ister. Çalışma Bakanlığı döneminde birçok ilki gerçekleştirdi. Sendika camiası toplantılarda her zaman sizden bahsediyor. Girne’yi daha iyi bir noktaya getireceğiniz inancındayım. İnşallah başkan siz seçilirsiniz.” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar