Çeler'den Güngördü'ye "yasaklara iki gün kala ihale" tepkisi

16 Kasım 2022

Güncelleme: 16 Kasım 2022

A
A

Zeki Çeler, Nidai Güngördü’nün seçim yasaklarına "2 gün" kala “Kent Müzesi” ile ilgili ihaleye çıktığını işaret ederek, Güngördü'nün yasayı delmeye çalıştığını ileri sürdü.

ZgotmplZ

Girne Bağımsız Belediye Başkan Adayı Zeki Çeler, Girne Belediyesi tarafından “Kent Müzesi” ile ilgili yayınlanan ihale duyurusuna tepki gösterdi.

Yazılı bir açıklama yapan Zeki Çeler, Haziran 2022'deki seçimlerin, belediyelerin birleştirilmesiyle ilgili süreç nedeniyle 25 Aralık tarihine ötelendiğini anımsattı. Belediyenin günlük rutin ve acil işlerin yapılabilmesi için belediye başkanlarının Meclis tarafından yetkilendirildiğine dikkat çeken Çeler, belediye başkanlarının görev süresinin 27 Haziran’da dolduğunu kaydetti.

Çeler, görev süresi dolan Nidai Güngördü’nün seçim yasaklarına "2 gün kala" rutin ve elzem olmayan “Kent Müzesi” ile ilgili ihaleye çıktığını ve gayrı yasal hareket ettiğini ileri sürdü.

"GÜNGÖRDÜ’YÜ BİR KEZ DAHA YASALARA UYMAYA DAVET EDERİZ"

Çeler, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Nidai Güngördü, seçim yaklaşınca kaybedeceğini anladı. 8 buçuk yılda yapmadığı icraatları alelacele yarım yamalak bir şekilde halkı sıkıntıya sokarak, şehrin yaşam kalitesini düşürerek ve belediye bütçesini şuursuzca harcayarak son birkaç güne sığdırmaya çalışıyor. 8.5 yıl belediye başkanlığı görevini yapan ayrıca yaklaşık 30 yıl belediyenin birçok kademesinde görev yapıp toplamda 37 yıl belediye geçmişi olan Güngördü, yasa ve etik dışı hareketlerde bulunuyor.

Güngördü, 16 Kasım’da başlayan seçim yasaklarından 2 gün önce Kent Müzesi 1'inci Etap Bodrum Betonarme ve Karkas İşleri ile ilgili duyuru yayınladı. Seçim yasaklarına girdiğini ve teklifleri açamayacağını bildiği halde ihaleye çıktı.

Nidai Güngördü, Seçim ve Halkoylaması Yasası’nın 79. Madde 5 (F) bendine aykırı hareket etmektedir. 

Seçim süresince yapılamayacak işlerle ilgili, 'Belediye Başkanlığı, Belediye Meclisi, Muhtarlık ve İhtiyar Heyeti seçimlerinde ise seçimin başlangıç gününden başlayarak seçim gününe kadar; Devlet ve/veya kamu kurum ve kuruluşlarının her aşamadaki ihale işlemleri durdurulur; Ancak zorunlu hallerde bu işlemlerin yapılabilmesi Yüksek Seçim Kurulu'nun iznine bağlıdır' denilmektedir.

Güngördü, ‘Kaynak hazırdı ve ihaleye çıktım ancak seçim yasaklarına takıldı’ diyebilsin diye bu şekilde davranıyor.

Katı Atık Aktarma İstasyonu ile ilgili geçen hafta kendisini yasalara uymaya davet etmemizin üzerinden bir hafta geçmeden Güngördü, yeni bir skandala daha imza atıyor.  Güngördü, görev süresini aşan ve yeni gelecek yönetimi zora sokacak işler üzerinde uğraş veriyor. Nidai Güngördü’yü bir kez daha yasalara uymaya davet ederiz."

İHALEYE 14 KASIM'DA ÇIKILDI, SEÇİM YASAKLARI 16 KASIM'DA BAŞLADI

Girne Belediyesi'nin resmi siteden duyurusu yapılan Kent Müzesi 1'inci Etap Bodrum Betonarme ve Karkas İşleri ihalesine 14 Kasım'da çıktığı görülüyor.

Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim takvimine göre, seçim yasakları bugün (16 Kasım) itibarıyla başladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar