Büyükkonuk'ta 1 saatlik grev: Çözümün adresi Lefkoşa

19 Nisan 2022

Güncelleme: 19 Nisan 2022

A
A

13’incü maaş, mart ayı maaşları ile Toplu İş Sözleşmesi kaynaklı ödemelerini alamayan Büyükkonuk Belediyesi çalışanları 1 saatlik uyarı grevi yaptı.

ZgotmplZ

DEV-İŞ’e bağlı Devrimci Genel-İş sendikası, Büyükkonuk Belediyesi’nde 1 saatlik bir uyarı grevi yaptı. Grevin nedeni ise belediyenin, çalışanlara henüz 13’üncü, mart ayı maaşları ile Toplu İş Sözleşmesi kaynaklı ödemelerini yapmaması.

Belediyedeki mali ve ekonomik sorunların devam ettiğini belirten Dev-İş, geçtiğimiz günlerde Bakanlar Kurulu kararı ile Büyükkonuk Belediyesi’nin 96 ay vade ile 1 milyon 400 bin TL borçlandırıldığı, bu miktardan 400 bin Türk lirasının daha önceden var olan sterlin borcunun kapatıldığı, geriye kalan 1 milyon liradan ise çalışanın 3 aylık maaşı ödendiği işaret edildi.

“MAAŞLARI ÖDEYECEK DURUMDA DEĞİLLER”

Çalışanların şu anda 13’üncü maaş, mart ayı ve TİS’den kaynaklı sosyal haklarının ödenmediği bildirilen açıklamada, “Bizleri bu alacaklarımızla birlikte daha çok endişeye süren Büyükkonuk Belediyesi’nin sürdürülebilir yapısı ortadan kaybolmuştur. Gelinen noktada Belediyeye kalan Devlet Katkı Payı ve vatandaşın ödediği vergiler Belediye çalışanlarının net maaşlarını karşılayacak durumda değildir” denildi.

Çözümün adresinin Büyükkonuk Belediyesi yönetiminin olmadığına dikkat çekilen açıklamada, mücadelenin hem belediyede hem de Lefkoşa’da devam edeceğine vurgu yapıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar