"Bu oyunda figüran olmayacağız, yaratılan hava doğru değil"

21 Nisan 2022

Güncelleme: 21 Nisan 2022

A
A

Cumhurbaşkanı Tatar’la görüşmesinin ardından basına açıklamalarda bulunan Özersay, “Burada sanki hükümet kurma çalışması yapılıyormuş ve bizim de görüşümüz alınıyormuş gibi bir hava yaratılmasını doğru bulmuyoruz” dedi.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, hükümetin istifasını kabul etmesinin ardından, yeni hükümetin oluşumuna yönelik istişare ve değerlendirmelerde bulunmak üzere ikinci görüşmeyi Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay ile yaptı.

Tatar’la görüşmesinin ardından basına açıklama yapan Özersay, daha önce yaptığı sözleri tekrar ederek, “Burada acemice yazılmış bir senaryo oyunu var biz bu oyunun parçası olmak istemiyoruz” dedi.

“YARATILAN HAVAYI DOĞRU BULMUYORUZ”

“Hükümet istifa verip, tekrardan UBP-DP-YDP hükümeti kurulacaksa, ki buna benzer bir niyet görüyoruz şu ana kadar yaptığımız istişarelerde. Burada sanki hükümet kurma çalışması yapılıyormuş ve bizim de görüşümüz alınıyormuş gibi bir hava yaratılmasını doğru bulmuyoruz” dedi.

Özersay şöyle devam etti:

“Sayın Faiz Sucuoğlu yine aynı hükümeti birkaç bakan değişikliği ile yeniden kurma yoluna gidecektir. Biz bu acemi senaryonun bir oyuncusu ya da figüranı olmayı kabul etmiyoruz, bu bir kurgudur. 

Sayın Cumhurbaşkanı’ndan da talep ettik, memlekete hiç zaman kaybettirmesinler, doğrudan doğruya Faiz bey hükümeti kurma görevini alsın bakanlar kurulunu da aynı gün içerisinde alsın getirsin, memleket boşu boşuna zaman kaybedecek.

Başarısız olan bir UBP hükümeti daha dün istifasını vermişken bir gün sonra ‘hükümeti kurmaya hazırım’ demesi de kendi içerisinde bize göre zaten her şeyin ne olduğunu gösteriyor, kamuoyunu bunu sorgulamaya davet ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar