Beton moloz gitti, dikenli tel geldi

20 Ocak 2023

Güncelleme: 20 Ocak 2023

A
A

BM Barış Gücü, Taksim Sahası'na inen merdivenlerin çıkış noktasındaki beton molozları kaldırdıktan kısa süre sonra bu kez aynı yere dikenli tel çekti.

ZgotmplZ

Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü, bugün Taksim Sahası'na fiziki erişimi kapatmak için yöntem değiştirdi.

Sabah saatlerinde bölgeye giden Barış Gücü görevlileri, Çetinkaya eski kulüp lokali önündeki surlardan ve Yiğitler Burcu’ndan sahaya inilen merdivenlerin çıkış noktasını kapatan beton molozları kaldırdı.

Bir süre sonra bu kez alana çelik dikenli teller getiren görevliler, aynı noktaları tellerle kapatarak bölgeden ayrıldı.

Saha etrafındaki çalışmalar sırasında toplanan bazı vatandaşlar, BM Barış Gücü askerlerine tepki göstererek çocukların futbol sahasına ulaşımının BM tarafından engellendiğini savundu.

BM Barış Gücü görevlilerine vatandaşlar tepki gösterdi.
NE OLMUŞTU?

Lefkoşa'da Yeşil Hat üzerinde bulunan ve kullanım hakkı Çetinkaya Türk Spor Kulübü (TSK) Futbol Takımı'na verilen tarihi Taksim Sahası, Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle yenilenerek, 9 Ocak'ta hizmete sunulmuştu.

BM görevlileri 17 Ocak’ta KKTC makamlarına haber vermeden, Çetinkaya eski kulüp lokali önündeki surlardan ve Yiğitler Burcu’ndan sahaya inilen merdivenlerin çıkış noktalarını telleyerek, beton molozlarla kapatmıştı.

BM'nin yaptığı tahribata ve alana fizik erişim yollarına engelleyici tavırlarına Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Ünal Üstel, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ve Eski Eserler ve Müzeler Dairesi'nden yapılan açıklamalarla tepki gösterilmişti. Verilen mesajlarda, BM'nin attığı adımdan geri dönmesi aksi halde gerekenin yapılacağı vurgulanmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar