Berova: Reformda kararlıyız

12 Ocak 2023

A
A

UBP Milletvekili Özdemir Berova, 51/95 Belediyeler Değişiklik Yasa Tasarısı’nın Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’na sevk edilmesiyle ilgili olarak sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

ZgotmplZ

UBP Milletvekili Özdemir Berova yaptığı açıklamada, "Yerel Yönetimler Reforumu adına bugün İdari Kamu ve Sağlık Komitesi olarak çok önemli bir yasayı,51/95 Belediyeler Değişiklik yasasını onaylayarak Genel Kurula sevk ettik" dedi.

Milletvekili Berova  açıklamasında, "Önce Belediyelerin Birleştirme Yasasını hayata geçirdik. 18 Belediye ile Yerel Seçimleri yaptık. Şimdi de Belediye Değişiklik Yasası ile belediyelerin yapılarını güçlendirip daha şeffaf hale getiriyoruz." diye konuştu. 

Yasayla ilgili destek verenlere de teşekkür eden Berova şöyle devam etti: "Bu uzun süreç içinde komite çalışmalarımızda bize tam destek veren başta Başbakanımız Sayın Ünal Üstel'e , UBP Meclis Grubuna ve İçişleri Bakanımıza teşekkür ederim. Komite çalışmalarımızda komite üyelerimiz Emrah Yeşilırmak ve Ahmet Savaşan ile birlikte çok uzun mesai harcayarak bu yasaları geçirmeyi başardık. 51/95 Belediyeler Değişiklik Yasasında CTP komite Üyeleri Sayın Filiz Besim ve Sayın Devrim Barçın da çok emek ve katkı koydular. Tüm Meclis çalışanlarımıza, İçişleri Bakanlığı Bürokratlarımıza, Maliye Bakanlığı Bürokratlarımıza, komite üyemiz olmayıp da çalışmalarımıza katılıp katkı koyan milletvekili arkadaşlarıma da verdikleri katkı için çok teşekkürler... Ülkemiz için hayırlı olsun" 

Yeni yasa ile belediyelerin işlevselliğinin daha da arttırılması hedefleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar