Bakanlık 'ambulans uçak bulamayız' dedi

8 Haziran 2022

A
A

Yoğun bakımda tedavi gören eşini uçakla Türkiye'ye götürmeye çalışan Hürü Kösenli, yetkililerin ilgilenmediğini iddia etti. Sağlık Bakanlığı ise ambulans uçağı tedarik edemeyeceğini açıkladı. İşte tüm ayrıntılar...

ZgotmplZ

Vadili köyünde yaklaşık üç yıldır kalbinde pille yaşayan 55 yaşındaki Mehmet Kösenli Nisan ayında kalp krizi geçirdi. Ambulansla Lefkoşa Devlet Hastanesine sevk edilen Kösenli’nin acilin kapısına kadar bilinci açıktı, krize yenik düşen Mehmet Kösenli yapılan tedavisinin ardından 26 Nisan tarhinde yoğun bakım servisine alındı.

Nisan ayından bu yana tedavisi yoğun bakımda devam eden Mehmet Kösenli'nin eşi Hürü Kösenli, eşinin tedavisinin burada değil Türkiye’de devam etmesini istiyor. Eşinin sarsılmaması gerektiğini bunun doktorlar tarafından da söylendiğini kaydeden Kösenli, ambulans uçakla sevkinin yapılması gerektiğini bunun için çalmadığı tek bir kapı kalmadığını söyledi.

UÇAKLA TÜRKİYE'YE GÖTÜRMEK İSTİYOR

Kıbrıs Gerçek isimli yayın organına konuşan Hürü Kösenli, ''Cumhurbaşkanlığı, Sağlık Bakanlığı çalmadığım kapı kalmadı. Yeni Sağlık Bakanı'nın kapısında bekledim, tebrik kabul ediyordu beni başkasına yönlendirdiler. Ben eşimin bir an önce sevkini istiyorum gerekirse evimi satarım, ancak bunu yapmam için yetkililer, hükümet edenler sesimi duysun. Eşimin göz göre göre  ölmesini istemiyorum” dedi.

SAĞLIK BAKANLIĞI: İDDİALAR GERÇEK DEĞİL

Sağlık Bakanlığı, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi yoğun bakımında tedavi gören Mehmet Kösenli’nin eşinin basında yer alan iddialarına ilişkin açıklama yaparak, “Konuyla ilgili Bakanlığa başvuran hasta yakınına durumla ilgili detaylı bilgi verildiği, Bakanlık tarafından hasta yakınıyla ilgilenilmediği iddialarının gerçeği yansıtmadığı” belirtildi.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

''Sağlık Bakanlığı olarak geçirdiği kalp krizi sonrası Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi yoğun bakımında tedavi gören 55 yaşındaki Mehmet Kösenli’nin eşi Hürü Kösenli'nin basına yaptığı iddialar sonrasında açıklama yapma gereği duymuş bulunmaktayız.

Hasta 26/04/2022 tarihinde Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'ne başvurmuş aynı tarihte yoğun bakıma alınmış, stabilize edilmiş ve halen tedavisine devam edilmektedir. 

Hasta yakınları kendi istekleri doğrultusunda tedavinin devamı için hastanın Türkiye Cumhuriyeti'ne naklini istemiştir.

Ancak böyle bir durumda KKTC Sağlık Bakanlığı’nın ambulans uçak tedarik etmesi ve organizasyonunu yapma gibi bir durumu söz konusu değildir.

Konuyla ilgili bakanlığa başvuran hasta yakınına durumla ilgili detaylı bilgi verilmiştir. Bakanlık tarafından hasta yakınıyla ilgilenilmediği iddiaları gerçekliği yansıtmamaktadır.''

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar