Bağımsızlık Yolu'ndan Arıklı'ya tepki, Düzce Belediyesi'ne ikinci Aksa benzetmesi

18 Mayıs 2023

Güncelleme: 18 Mayıs 2023

A
A

Bağımsızlık Yolu, KKTC’de toplu taşımanın yeniden yapılandırılması konusunda Düzce Belediyesi ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı arasında imzalanan protokolü protesto etti.

ZgotmplZ

Bağımsızlık Yolu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın, toplu taşımanın planlanmasıyla ilgili Türkiye’de bir belediyenin şirketiyle protokol imzalamasını protesto etmek için bakanlık önünde eylem yaptı.

Eylemde, Düzce Belediyesi'ne bağlı şirketle imzalanan protokol ile ilgili "Arıklı’yı uyarıyoruz: Başımıza ikinci bir Aksa’yı musallat etmenize izin vermeyeceğiz!" başlıklı bir basın açıklaması okundu.

Parti Meclis Üyesi Umut Ersoy eylemde yaptığı konuşmada, “Kıbrıs’ın kuzeyinde yaşayan mühendisler, mimarlar, şehir plancıları yok muydu, bu konuda yeterli bilgi birikimi olan insanlarımız yok muydu ki bu protokol gidilip Düzce Belediyesi ile imzalandı?” sorusunu sordu.

Ersoy, "Bakan Arıklı’nın niyeti Kıbrıs’a toplu taşıma getirmek mi, yoksa deniz aşırı ustalarına Aksa benzerinde olduğu gibi yine bir rant ağı oluşturmak mı?" sorusunu da yöneltti.

Kamusal toplu taşıma sitemi kurulmasının şart olduğunu kaydeden Umut Ersoy, bunun için yeterli bilgi birikiminin ülkede var olduğunu, bu ülkenin insanının bunu yapabileceğini, sistemin ultra zenginlerden alınacak servet vergisi ile kurulabileceğini belirtti.

Ersoy, ayrıca, Erhan Arıklı’nın, bu girişimi, Türkiye’de iktidarda bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bazı üyelerine rant yaratmak için başlattığını da iddia etti.

DÜZCE BELEDİYESİ İLE PROTOKOL

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, Düzce Belediyesi ve belediyeye bağlı Düzce Ulaşım A.Ş. arasında, 10 Mayıs günü, KKTC’de toplu taşımanın yeniden yapılandırılması konusunda “KKTC Toplu Ulaşım Projelerinin Yapılması” adıyla bir iş birliği protokolü imzalanmıştı.

Protokole göre, KKTC’deki  kent içi ve ilçeler arası her türlü toplu taşıma sistemi incelenecek ve toplu taşıma yeniden yapılandırılacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar