Atlı'dan KIB-TEK iddiası: Korkusuzca üzerine gideceğiz

2 Haziran 2022

Güncelleme: 2 Haziran 2022

A
A

TDP Genel Başkanı Mine Atlı, kirli ilişkilerin üzerine TDP iktidarında korkusuzca gidileceğini ve kamu görevini kötüye kullananların, şirketler ile işbirliği içerisinde olanların yargılanması için siyasi irade göstereceklerini’ söyledi.

ZgotmplZ

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mine Atlı, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun (KIB-TEK) tüm saldırılara karşı yaşatılması gerektiğini belirtti.

Yazılı açıklama yapan Atlı, KIB-TEK’in uzun bir zamandır ‘üç-beş şirketin çıkarı için yozlaşmış bürokrasi tarafından yönetilmekte olduğunu’ iddia ederek, buna ses çıkarması gerekenlerin ise ‘eylemsizliğini ve sessizliğini koruduğunu’ ileri sürdü.

Atlı, “Kurumların özelleştirilmesi halkın egemenliğine engel teşkil eder. Bu nedenle KIB-TEK tüm saldırılara karşı yaşatılmalı’’ ifadelerini kullandı.

Ülkede enerji talebinin her yıl için artış gösterdiği gerçeğine rağmen kuruma yatırımın bilinçli olarak engellendiğini savunan Atlı, bunun tek amacının 2024’de bitecek AKSA sözleşmesinin üretim payının daha da çok artırılarak yenilenmesi olduğunu iddia etti.

“YARGILANMALARI İÇİN SİYASİ İRADE GÖSTERECEĞİZ”

Atlı, TDP’nin hedefinin; KIB-TEK’in şaibelerden uzak, kirli ittifaklardan arınmış bir şekilde özerk bir yönetim anlayışı ile ülke için ödenebilir ve temiz enerji üretimi yapması olduğunu kaydetti.

TDP enerji komitesinin yaşananları sürekli izlediğini belirten Atlı, ‘toplumun kanını emen bu kirli ilişkilerin üzerine TDP iktidarında korkusuzca gidileceğini ve kamu görevini kötüye kullananların, şirketler ile işbirliği içerisinde olanların yargılanması için siyasi irade göstereceklerini’ açıkladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar