Ataoğlu'ndan "yola devam" mesajı: Sorumluluktan kaçmıyoruz

21 Nisan 2022

Güncelleme: 21 Nisan 2022

A
A

Cumhurbaşkanı Tatar'ın yeni hükümetin kurulması çalışmaları kapsamında bugün görüştüğü son isim DP lideri Ataoğlu oldu. Fikri Ataoğlu, sorumluluktan kaçmadıklarını kaydetti.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yeni hükümetin oluşumuna yönelik istişare ve değerlendirmelerde bulunmaya devam ediyor.

Tatar bu kapsamda, Yeniden Doğuş Partisi (YDP), Halkın Partisi (HP) genel başkanlarının ardından Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Fikri Ataoğlu ile bir araya geldi.

Ataoğlu’na DP milletvekilleri Hasan Tosunoğlu ile Serhat Akpınar da eşlik etti.

Görüşmenin ardından Fikri Ataoğlu basına şu değerlendirmeyi yaptı:

"Sayın Başbakan Faiz Sucuoğlu’nun hükümetin istifasını sunması sonrasında çok hızlı şekilde olması gereken siyasi parti temsilcileriyle görüşme ve akabinde (Sayın Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın takdiriyle hükümeti kurma görevi kimde ise, ülkenin bulunduğu bu ekonomik şartları da düşünerek hızlı bir şekilde hükümetin oluşması ve bu hükümetin oluşmasının sonrasında da Meclis'teki tüm siyasi partilerin ülkemizin ekonomik sıkıntılarından kurtulabileceği formüller neler ise) siyasi partilerce bir mutabakat hükümetinin kurulmasına yönelik açıklamamız olmuştu, yine bugün aynı düşüncedeyiz.   

Demokrat Parti olarak herhangi bir şekilde sorumluluktan kaçmadığımızı beyan ettik. Yarın geri kalan iki siyasi başkanıyla Cumhurbaşkanımızın görüşmesinden sonra, kendisi uygun göreceği herhangi bir siyasi partiye hükümeti kurma görevi verecek. 

Bu hükümette, halkımızın beklenti içerisinde olduğu bu dönemde çok hızlı bir şekilde oluşur ve, daha olumlu alternatifleri de sunma şansımız olur."

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, dün öğleden sonra UBP-DP-YDP hükümetinin istifasını kabul etmiş, yeni hükümetin kurulmasına ilişkin görevlendirme sürecini bugün başlatacağını duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı Tatar, yarın da Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) ile görüşecek.

23 Ocak 2022’de yapılan erken genel seçimin ardından UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu’nun başbakanlığında kurulan ve Meclis’te 29 sandalyeye sahip UBP-DP-YDP koalisyon hükümeti, 3 Mart’ta Meclis’ten güvenoyu almıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar