Ataoğlu 'hükümetin kurulması için sorumluluktan kaçmayacağız' dedi

5 Mayıs 2022

Güncelleme: 7 Mayıs 2022

A
A

Yeni hükümet çalışmaları amacıyla Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile görüşen DP Genel Başkanı Ataoğlu, "çok hızlı şekilde bir hükümetin kurulması için sorumluluktan kaçmayacağız" dedi. İşte Ataoğlu'nun açıklamalarının detayları...

ZgotmplZ

Haber Merkezi: M. İrşad Esen

25 Nisan Pazartesi günü kurulan Ulusal Birlik Partisi (UBP), Demokrat Parti (DP) ve Yeniden Doğuş Partisi (YDP) koalisyon hükümetinin hükümet programı yine aynı gün Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda okunarak, perşembe günü de tartışılması için Meclis Genel Kurulu'nun gündemine getirildi fakat muhalefet partilerinin oturuma katılmamasından dolayı buna gerek kalmadı.

Kurulan yeni hükümetin cumartesi günü güven oyu almasına kesin gözüyle bakılıyordu. Cuma gecesi hükümeti oluşturan iki parti olan Demokrat Parti ile Yeniden Doğuş Partisi hükümette yer alamayacaklarını açıklamasıyla hükümet tekrar bozuldu. 

Cumartesi günü ise Başbakan Faiz Sucuoğlu hükümetin istifasını vererek süreci resmen sona erdirmek zorunda kaldı.

TATAR GÖRÜŞMELERE BAŞLADI

Araya giren bayram tatilinin ardından Cumhurbaşkanı Ersin Tatar bugün yeni hükümetin oluşumuna yönelik Meclis’te temsil edilen siyasi partilerle istişare toplantılarına başladı. 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Yeniden Doğuş Partisi (YDP), Halkın Partisi ve Demokrat Parti (DP) ile görüştü.

ATAOĞLU: SORUMLULUKTAN KAÇMAYIZ

Görüşme sonrası açıklama yapan DP Genel Başkanı Ataoğlu, "Çok hızlı şekilde bir hükümet modeli gerekiyor.Hangi şekilde olursa olsun DP olarak sorumluluktan kaçmayacağız" dedi.

Ataoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

''Kısa sürede bir an önce hükümetin oluşması gerekiyor. Bizler sorumluluktan kaçmıyoruz. 50 vekil de milletin derdine çare üretmek zorundadır. Hangi şekilde olursa olsun hızlı bir hükümet modeli oluşmalı.

Her hükümet modelinde ‘halkın faydasından yana’ duruş sergileyeceğiz. Umarız hızlı görüşmeler sonrası bir an önce hükümet kurulur. 50 vekil, tümümüz de halktan sorumluyuz. Kaç vekil oluşumdan yer alırsa alsın, geriye kalanlar muhalefet içinde olmadan çözüm önerileri sunsun.”

3,5 AYDA NELER YAŞANDI

23 Ocak seçimlerinin ardından Ulusal Birlik Partisi 24, Demokrat Parti (DP) 3, Yeniden Doğuş Partisi (YDP) 2 milletvekili çıkardı.

21 Şubat’ta kurulan, 3 Mart'ta güvenoyu alan 20 Nisan’da da Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a istifası sunulan ikinci UBP-DP-YDP hükümeti 59 gün görev yapmış, Başbakan Faiz Sucuoğlu önce Maliye Bakanı Sunat Atun’un görevden alma yazısını, daha sonra da hükümetin istifasını Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a sunmuş, Tatar hükümetin istifasını kabul etmişti.

29 milletvekiline sahip koalisyon hükümetinde Ulusal Birlik Partisi (UBP) 7, Demokrat Parti (DP) 1, Yeniden Doğuş Partisi ise (YDP) 1 bakanlığa sahipti. 

25 Nisan Pazartesi günü kurulan yeni hükümette sadece Maliye Bakanı değişmişti.

Maliye Bakanlığı görevine Sunat Atun yerine UBP Lefkoşa milletvekili Olgun Amcaoğlu getirildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar