'Arıklı Türkiye'nin iki dudağına bakıyor, Akansoy ise Amerika'nın!'

7 Mayıs 2022

Güncelleme: 8 Mayıs 2022

A
A

CTP'li Akansoy YDP ile DP'nin Ankara'nın iki dudağına baktığını iddia etti. YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı da Akansoy'a ''Amerika'' imasında bulundu.

ZgotmplZ

Haber Merkezi: M. İrşad Esen

21 Şubat’ta kurulan, 3 Mart'ta güvenoyu alan 20 Nisan’da da Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a istifası sunulan ikinci UBP-DP-YDP hükümeti 59 gün görev yapmıştı. Başbakan Faiz Sucuoğlu önce Maliye Bakanı Sunat Atun’un görevden alma yazısını, daha sonra da hükümetin istifasını Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a sunmuş, Tatar da hükümetin istifasını kabul etmişti.

ATUN'SUZ HÜKÜMET YARIM KALDI!

25 Nisan Pazartesi günü kurulan Ulusal Birlik Partisi (UBP), Demokrat Parti (DP) ve Yeniden Doğuş Partisi (YDP) koalisyon hükümetinin hükümet programı yine aynı gün Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda okunarak, perşembe günü de tartışılması için Meclis Genel Kurulu'nun gündemine getirildi. Fakat muhalefet partilerinin oturuma katılmamasından dolayı buna gerek kalmadı.

Kurulan yeni hükümetin cumartesi günü güven oyu almasına kesin gözüyle bakılıyordu. Cuma gecesi hükümeti oluşturan iki parti olan Demokrat Parti ile Yeniden Doğuş Partisi hükümette yer alamayacaklarını açıklamasıyla hükümet tekrar bozuldu. 

Cumartesi günü ise Başbakan Faiz Sucuoğlu hükümetin istifasını vererek süreci resmen sona erdirmek zorunda kaldı.

TARTIŞMA BAŞLADI

Hükümeti oluşturan üç partiden ikisi hükümetten çekilmesi farklı tartışmalara yol açtı.

Hükümetten çekilen DP ile YDP gerekçe olarak, ''100 gün içeresinde yapılmasını istedikleri bazı icraatları içeren protokolü imzalamaktan kaçtıkları için, UBP'ye güvenmediklerini ve bu nedenle hükümette yer almayacaklarını'' açıkladı.

İki partinin bu açıklaması bazı siyasiler tarafından gerçekçi bulunmadı ve farklı iddialar ortaya atıldı.

CTP'Lİ AKANSOY'DAN İKİ PARTİYE ANKARA SUÇLAMASI

Cumhuriyet Türk Partisi Milletvekili Asım Akansoy, “UBP ile hükümet kuran iki küçük parti demokrasi sınırları dışına çıkarak, hükümet programına rağmen 100 maddelik bir muhtıra sundular ve bunlar olmazsa olmaz dediler. Tüm bunlar aslında müdahalenin devam ettiğinin göstergesidir” iddiasında bulundu.

Bugün katıldığı canlı yayın programında konuşan Akansoy iki partinin genel başkanlarını ağır bir şekilde suçlayarak, ''Arıklı da Ataoğlu da halk iradesine değil Ankara’nın iki dudağına bakıyor'' dedi.

ARIKLI TEPKİ GÖSTERDİ

 Akansoy'un bu açıklamasına YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı tepki gösterdi.

Arıklı Akansoy'a, ''vallaha bizim kimsenin iki dudağına baktığımız falan yok. Ama illada bir yerlerin iki dudağına bakmak zorunda kalacaksak bu Washington veya Brüksel değil Ankara olur'' yanıtını verdi.

Ayrıca Arıklı ''mesela Annan Planı döneminde kimin iki dudağının arasına sıkışmıştınız?'' diye Akansoy'a sordu.

Demokrat Parti Genel Başkanı Fikri Ataoğlu'ndan ise Akansoy'un bu açıklamasına henüz bir açıklama gelmedi.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar