Arıklı: Gönlümden geçen ya teknokrat, ya da UBP-CTP hükümeti

20 Nisan 2022

Güncelleme: 21 Nisan 2022

A
A

Hükümetin istifasını değerlendiren koalisyon ortağı YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı “benim gönlümden geçen geniş tabanlı bir teknokrat hükümettir. Bu olmuyorsa UBP–CTP koalisyonunu arzularım“ dedi.

ZgotmplZ

Haber Merkezi: M. İrşad Esen

Ülkeyi meşgul eden hükümet içerisindeki kriz Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın hükümetin istifasını kabul etmesiyle son buldu.

UBP - DP-YDP koalisyon hükümeti Maliye Bakanı Sunat Atun'un görevden alarak Cumhurbaşkanı Tatar'dan onaylamasını talep etmişti. Tatar ise zaman isteyerek görevden almamıştı. Bunun üzerine hükümet tepki olarak istifasını sunmuştu.

ARIKLI: YA TEKNOKRAT YA DA UBP-CTP HÜKÜMETİ

YDP Genel Başkanı Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, yaşanan sıkıntının Ulusal Birlik Partisi’nin kendi içindeki sorunu olduğunu söyledi.

Arıklı, Cumhurbaşkanı’nın hükümetin istifasını kabul etmesinin Cumhurbaşkanı’nın takdiri olduğunu söyledi. Arıklı “benim gönlümden geçen geniş tabanlı bir teknokrat hükümettir. Bu olmuyorsa UBP–CTP koalisyonunu arzularım“ dedi.

Çok ciddi sıkıntıların yaşandığı ve yaşanacağı bir süreçte olunduğunu da kaydeden Arıklı, hükümet kurulması için sürecin çok uzamaması gerektiğini de belirtti.

NELER YAŞANDI?

Elektrik ile alkollü içeceklere yapılan zam tepkiye neden olmuştu. 

Bunun üzerine Başbakan Sucuoğlu, indirime gidildiğini açıkladı. Fakat bu açıklama bir türlü uygulamaya geçmiyordu. Maliye Bakanı Sunat Atun'un zamların geri alınmasına direndiği konuşuluyordu. Ayrıca Maliye Bakanlığı başta üreticiler olmak üzere bazı kalemlerdeki ödemeleri gerçekleştiremiyordu.

Bu olayların üzerine Ankara'ya Mali İş birliği Protokolü'nü imzalamak için gidildi. Başbakan Sucuoğlu Ankara dönüşünde El-Sen ile eylemlerin sonlanması için bir anlaşma imzaladı. Fakat Kıb-Tek'in bağlı olduğu Maliye Bakanı Sunat Atun anlaşmaya imza atmayarak Faiz Sucuoğlu'nu suçlayan açıklamalar yaptı. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar