AKSA borcunu Kıb-Tek'in alacakları ile ödeyecek hükümete El-Sen'den tepki

14 Kasım 2022

A
A

El-Sen, Kıb-Tek'in AKSA'ya ödenecek borcunu üstüne alan hükümetin, buna karşılık kurumun alacakları yoluyla mahsuplaşmaya gidileceği yönünde ürettiği karara tepki gösterdi.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen), Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu'nun (Kıb-Tek) AKSA'ya olan borçlarını devralan hükümetin, kurumun alacağı elektrik bedelleri aracılığıyla mahsuplaşmaya gidilmesi kararını eleştirdi.

Hükümet hazırladığı tasarıyla, AKSA'ya ödenecek 600 milyon TL'lik borcu devlet borcu olarak üstlenirken, Kıb-Tek'in alacakları ile mahsuplaşma yapılması kararı almıştı. İlgili tasarı, 11 Kasım'da Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

El-Sen'den yapılan açıklamada, ilgili tasarının derhal düzeltilmesi talep edildi.

Açıklamada,  tasarıda devlet kurumlarının kullandığı veya kullanacağı elektrikten mahsuplaşılacağından bahsedilmesi “aklımızla dalga geçiliyor” ifadeleriyle eleştirildi.

El-Sen Genel Sekreteri Ahmet Tuğcu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kıb-Tek'in maliyetin altında satış yapmaya zorlanmasından ortaya çıkan görev zararının devlet borcu olarak üstlenilmesi için yapılan yasa tasarısının AKSA'ya biriken borcun ödenmesi için olduğu belirtildi.

Açıklamada, “Kıb-Tek’in uğratıldığı görev zararının ortadan kaldırılması için devletin kullandığı elektrik tarifelerde biran önce gerekli düzenlemelerin yapılmaması halinde Kıb-Tek’i  zarara uğratan her kim olursa olsun yargı önünde hesap sorulacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.” denildi.

İlgili tasarı, 11 Kasım 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar