4 ayda 600'den fazla kişi ihraç edildi

3 Ağustos 2022

Güncelleme: 3 Ağustos 2022

A
A

İçişleri Bakanı Öztürkler, 4 ayda 600’den fazla kişinin ihraç edildiğini açıkladı.

ZgotmplZ

İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, son dönemde gündemde olan yabancıların ülkedeki durumları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kıbrıs Postası Web TV’de Gökhan Altıner’in sorularını yanıtlayan Öztürkler, Polis Genel Müdürlüğü ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'nın raporları doğrultusunda adımlar attıklarını kaydetti.

Geride kalan 4 ayda suça karışmış ve kaçak olarak yaşadıkları tespit edilen 600’den kişinin ülkeden ihraç edildiği bilgisini paylaşan Ziya Öztürkler, amaçlarının, kendi ülkelerinde suça karışmış, mafyalaşmış, çeteleşmiş sakıncalı kişilerin ülkeye girişlerinin engellenmesi olduğunu vurguladı.

Öztürkler, bakanlık gündemindeki diğer konularla ilgili de şunları şöyledi:

  • İskele'de Long Beach'e atık suların akmasını önlemek üzere kurulan komite ve paydaşların katkısıyla “İskele Atık Su Arıtma ve Kanalizasyon Projesi” hazırlandı. Konu bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısında gündemde olacak.
  • Pasaport sıkıntımız eylülün 1-2 haftasından sonra tamamen çözülmüş olacak. Elimizde sınırlı pasaport olduğundan bu süreçte acil ve elzem durumlardaki kişilere öncelik tanıdık.
  • Yeni Cezaevi'ne temmuz ayı içerisinde kademeli şekilde taşınma işlemleri başladı. Yeni gardiyan alımları ile süreç eş güdümlü devam ettirilecek. 
  • Mahkumların topluma kazandırılması konusunda vb. en az 6 başlıkta programlar hazırlandı.“Mesleğim Hazır, Aynı Dili Konuşuyoruz, Şiddetsiz İletişim Mümkün”

Ziya Öztürkler, Ünal Üstel hükümetinde 12 Mayıs'ta İçişleri Bakanı olarak atanmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar