2011 sonrası kamuya girenlere yüzde 6'lık artış uzlaşısı

8 Eylül 2022

Güncelleme: 8 Eylül 2022

A
A

Hükümet ile sendikalar, "Göç Yasası" olarak bilinen yasa kapsamında, 2011 sonrası kamuya girenlerin maaşlarında yüzde 6'lık artış yapılması yönünde anlaştı.

ZgotmplZ

Kamuda yetkili beş sendikanın, Başbakan Ünal Üstel'le, "Göç Yasası" olarak bilinen Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası kapsamında bulunan çalışanların mağduriyetlerinin giderilmesiyle ilgili taleplerinin görüşüldüğü toplantı tamamlandı.

Maliye Bakanı Alişan Şan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy'un da bulunduğu toplantının ardından, sendikalar açıklamalarda bulundu.

Sendikalar adına konuşan Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş) Başkanı Ahmet Serdaroğlu, daha önce Maliye ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile bu konuda çalışma yürüttüklerini ancak miktar ve oranlar konusunda anlaşmazlık yaşadıklarını kaydederek, bugünkü toplantıda yüzde 6'lık artışta anlaşıldığını duyurdu.

Serdaroğlu yarın saat 11.00'de Maliye Bakanlığı'nda yapılacak toplantıyla yeni düzenlemeyle yaşanabilecek eşitsizlikler üzerinde de çalışacaklarını ve son noktayı koyacaklarını ifade etti.

Kişisel muafiyetler ve vergi dilimleriyle ilgili de ocak ayı  başındaki maaşlara yansıması şeklinde çalışmaların yapılması ve sendikalarla görüşülmesi yönünde karar alındığını kaydeden Serdaroğlu, "Mağduriyeti düzeltmek adına olumlu bir adım atıldı" dedi. 

Kamuda çalışan bir kişi ile Göç Yasası kapsamında işe giren bir çalışan arasında yaklaşık yüzde 25 maaş farkı bulunuyor.

29 Ağustos'ta Maliye Bakanı Alişan Şan ile kamuda örgütlü sendikaları üçüncü kez bir araya getiren toplantıda, Şan, ortaokul hizmetler sınıfı çalışanlara 300 TL brüt; lise hizmetler sınıfı çalışanlara 200 TL. brüt, üniversite hizmet sınıfı çalışanlarına da 100 TL. brüt artış önermiş, sendikalar bu teklif karşısında masayı terk ederek, eylem kararı almıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar