2. bakan krizi: Atun görevden alınmazsa hükümet istifa edecek

19 Nisan 2022

Güncelleme: 20 Nisan 2022

A
A

Başbakan Sucuoğlu'nun El-Sen ile yaptığı anlaşma sonrası iyice gerilen hükümet, yeni bir bakan krizinin eşiğine geldi. İşte yaşanan tüm ayrıntılar.

ZgotmplZ

Haber Merkezi: M. İrşad Esen

23 Ocak'ta yapılan seçimlerin ardından kurulan UBP-DP-YDP koalisyon hükümetinin Bakanlar Kurulu'nda 2. bir bakan krizi yaşanıyor.

 Başbakan Faiz Sucuoğlu’nun, Maliye Bakanı Sunat Atun'un görevden alınmasını kabul etmeyen Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a rest çektiği öğrenildi.

Başbakan, “ya Maliye Bakanı Atun’un görevden alınması ya da hükümetin istifasının kabul edilmesi” yönünde talepte bulundu.

YDP Genel Başkanı Erhan arıklı ise Sucuoğlu'na destek vermek amacıyla Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile görüştü.

Bugün Başbakan Faiz Sucuoğlu’nun Maliye Bakanı Sunat Atun’un görevden alma yazısını Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a gönderdiği fakat Tatar'ın onaylamadığı iddiaları öne sürülmüştü.

UBP GENEL MERKEZİ HAREKETLENDİ

Ulusal Birlik Partisi Genel Merkezi'nde saat 22.00'da toplantıya başlayan MYK üyeleri yaşanan gelişmeleri değerlendiriyor...

NELER OLDU? 

Bugün Başbakan Faiz Sucuoğlu’nun Maliye Bakanı Sunat Atun’un görevden alma yazısını Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a gönderdiği fakat Tatar'ın onaylamadığı belirtiliyordu.  

Elektrik ile alkollü içeceklere yapılan zam tepkiye neden olmuştu. Bunun üzerine Başbakan Sucuoğlu, indirime gidildiğini açıkladı. Fakat bu açıklama bir türlü uygulamaya geçmiyordu. Maliye Bakanı Sunat Atun'un zamların geri alınmasına direndiği konuşuluyordu.

Bu olayların üzerine Ankara'ya Mali İş birliği Protokolü'nü imzalamak için gidildi. Başbakan Sucuoğlu Ankara dönüşünde El-Sen ile eylemlerin sonlanması için bir anlaşma imzaladı. Fakat Kıb-Tek'in bağlı olduğu Maliye Bakanı Sunat Atun anlaşmaya imza atmayarak Faiz Sucuoğlu'nu suçlayan açıklamalar yaptı. 

ERHÜRMAN'DAN İLK YORUM...

CTP Lideri Erhürman, ''Tatar ikisini de kabul etmem derse ne olacak?'' diye sordu.

1. BAKAN KRİZİ: HASİPOĞLU, TAÇOY, ERTUĞRULOĞLU...

Daha 2. haftasını yaşayan Bakanlar Kurulu'nda eski Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu'nun yerine Hasan Taçoy'un getirilmesi, ayrıca Oğuzhan Hasipoğlu'nun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olması, Türkiye ile yeni bir kriz yaşandığı yönünde yorumlanmıştı.

Başbakan Sucuoğlu ise bu iddiaları sert tepki göstererek yalanlıyordu.

Ayrıca Türkiye tarafından organize edilen 2. Antalya Diplomasi Forumu’na eski Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu davet edilirken, dönemin Dışişleri Bakanı Hasan Taçoy ise davet edilmemişti.

Tartışmaların ardından 9 Mart tarihinde Oğuzhan Hasipoğlu bakanlık görevinden istifa etmişti.

Hasipoğlu’ndan boşalan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koltuğuna Hasan Taçoy atanmıştı.

Taçoy’dan boşalan Dışişleri Bakanlığı'na ise Tahsin Ertuğruloğlu getirilmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar