1 Mayıs ara bölgede ortak kutlandı

1 Mayıs 2022

Güncelleme: 1 Mayıs 2022

A
A

Ramazan Bayramı'nın arifesine ve pazar gününe denk gelen 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı Lefkoşa'da da kutlanıyor. Güney'den ve Kuzey'den bazı örgütler ara bölgede ortak etkinlik düzenledi.

ZgotmplZ

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, işçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü.

Bu yıl 1 Mayıs Ramazan Bayramı'nın arifesine ve pazar gününe denk geldi. Bu önemli gün Kuzey Kıbrıs'ta da etkinliklerle kutlanıyor.

Lefkoşa'da bazı sivil toplum örgütleri, parti ve sendikalar Kuğulu Park’ta toplanıp, Sarayönü'ne yürüdü. Burada düzenlenen mitingde DEV-İŞ Başkanı Koral Aşam 1 Mayıs konuşmasını yaptıktan sonra Ledra Palace’dan Kıbrıslı Rum örgütlerle buluşup, ortak etkinliğin düzenlenen Taksim Sahası’na gidildi.

Ara bölgedeki iki toplumlu etkinlikte PEO ve DEV-İŞ tarafından hazırlanan Ortak Deklarasyonu Türkçe ve Rumca olarak okundu ve iki toplumlu koro sahne aldı.

Yürüyüşe, Kuzey ve Güney Kıbrıs’ta Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (DEV-İŞ), Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Belediye Emekçileri Sendikası (BES), Kooperatif Görevlileri Sendikası (KOOP-SEN), Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası (DAÜ-SEN) ve bazı dernek, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar