Eski bakan Eroğlu 'Su Çalıştayı' için Kıbrıs'a geldi

6 Haziran 2022

Güncelleme: 7 Haziran 2022

A
A

Başbakan Ünal Üstel, AK Parti Milletvekili Veysel Eroğlu’nu kabul etti.

ZgotmplZ

Türkiye'nin Orman ve Su İşleri eski Bakanı Eroğlu Başbakanlıkta gerçekleşen kabulde yaptığı konuşmada, Başbakan Ünal Üstel’in kendisini kabul etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkürlerini sundu.

Twitter hesabından açıklama yapan Eroğlu ''İTÜ KKTC tarafından tertip edilen Su Çalıştayı'na katılacağım. KKTC'nin su mes'elesini kökünden çözdüğümüz Asrın Projesi ile alakalı detayları paylaşacağım'' dedi.

Eroğlu 2007 ile 2018 yılları arasında bakanlık yapmıştı.

CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR: SİZE MİNNETTARIZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Orman ve Su İşleri Eski Bakanı ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nu kabul etti. 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar kabul sırasında yaptığı konuşmada, Veysel Eroğlu’nun Asra damgasını vuran Su Temin Projesi’nde büyük emeği olduğunu hatırlatarak “Bu bağlamda size her zaman minnettarız” dedi.  

Anamur’daki Alaköprü Barajı’ndan akan suyun asma borularla Geçitköy’e ve oradan da adanın her yerine aktarılmasının büyük bir proje olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, projenin tarımsal faaliyetlerde kullanımı için yatırımların sürdüğünü, bu projenin öneminin küresel ısınma, adanın kurak ikliminin yoğunlaşması ve Ukrayna-Rusya Savaşı sonrası gıda güvenliğinin önemi gibi unsurlarla bir kez daha ortaya çıktığını söyledi. 

“BEREKETLİ TOPRAĞIMIZ SU İLE BULUŞUNCA VERİMLİ BİR YAPI OLUŞTURABİLİRİZ” 

Ülkemizin toprağının, bereketli olması ve iklimin elverişli olması dolayısıyla su ile buluşmasının ortaya verimli bir yapıyı çıkarabildiğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, Su Temin Projesi’nin KKTC’nin gayrisafi millî hasılasına hizmet edecek önemli bir proje olduğunu söyledi.

Proje sayesinde katma değeri daha yüksek niş ürünlerin üretilmesine imkan sağlanacağını da belirten Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Tarım Bakanlığı’nın takdim ettiği projelerin yarın İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenecek çalıştayda değerlendirileceğini söyleyerek bu projelerin KKTC için önemine dikkat çekti.

Anavatan Türkiye’nin yan yana yaşayan iki ayrı egemen eşit devlet siyasetini desteklemesinin önemine değinen Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin yapısını güçlendirmek adına Su Temin Projesi’nin öneminin altını çizdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar