"270 bin dolarlık fazla ödeme neden araştırılmadı?"

27 Haziran 2022

Güncelleme: 27 Haziran 2022

A
A

KIB-TEK’te yakıt alımında fazla ödeme yapıldığına ilişkin iddialar üzerine açıklama yapan EL-SEN Başkanı Özkıraç, “270 bin dolarlık usulsüz fazla ödeme ile ilgili neden soruşturma açılmadı?” diye sordu.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nda “yakıt alımında vurgun” iddialarıyla ilgili açıklama yapan kurum çalışanları sendikası EL-SEN Başkanı Kıbilay Özkıraç, derhal soruşturma talep etti.

Özkıraç, son yaşandığı iddia edilen yakıt vurgununun derhal araştırılıp soruşturulması gerektiğini belirtti.

Özkıraç yaptığı yazılı açıklamada, aylar önce özel bir şirkete yapılan 270 bin dolarlık usulsüz fazla ödeme ile ilgili bütün uyarılara rağmen soruşturma açılmamasının nedenlerini bilmek istedikleri kaydetti.

 

"SESSİZ KALINMASI DÜŞÜNDÜRÜCÜ"

 “Her türlü usulsüzlük ve yolsuzluk konularında Kıb-Tek yönetiminin sessiz kalması düşündürücüdür. Geçmişte ve bugünlerde özellikle yakıt   konusunda yaşanan vurgunlarla ilgili tek bir soruşturma açılmamıştır. Sayıştay raporları ortada dururken yaşananlar rezillik ötesidir.” ifadeleri kullanan Özkıraç, onlarca yolsuzluk, usulsüzlük, vurgun dosyasının Sayıştay denetimlerinde var olmasına rağmen hukukta tek bir işlem yapılmadığını iddia etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar