Zeki Çeler MYK'ya konuk oldu: Şimdi sağlam bir tecrübe var, bu şehri kurtarmam gerekecek

19 Eylül 2022

Güncelleme: 20 Eylül 2022

A
A

Girne Belediyesi Bağımsız Belediye Başkan Adayı Zeki Çeler, 2010'da "yarım kalan" hikayesini tamamlamak için yeniden aday oldu. "Bu şehri kurtarmam gerekecek." diyen Çeler, MYK 2022 Yerel Seçim Özel yayınında merak edilenleri anlattı.

ZgotmplZ MYK Haber

Girne Belediyesi Bağımsız Belediye Başkan Adayı Zeki Çeler, "MYK 2022 Yerel Seçim Özel" yayınında Ramazan Adnan'ın konuğu oldu.

Çeler, Girne'nin sorunlarını ve çözüm önerilerini anlattı, projelerini aktardı.

Henüz 29 yaşındayken katıldığı 2010 seçimlerinde yüzde 6'nın üzerinde oy alarak dikkatleri üzerine çeken Zeki Çeler, merkezi siyasette edindiği tecrübeyle bu kez Girne'de ipi göğüsleyeceğinden emin:

"Şimdi sağlam bir tecrübe var. Bu şehri kurtarmam gerekecek. 2010’da tecrübesiz diye yarım kalan hikayemi en iyi tecrübeyle bu şehre hizmet olarak vermek isterim. Bu şehre küsen, barışmak isteyen zevkle yaşamaya devam etmek isteyen, daha iyi bir noktaya gelmesine inanan herkesten, bütün Girnelilerden gelecek oyum."

Yeniden adaylığını "Girne’nin şu anki pozisyonunu ve vaziyetini gördüğümde bu seçimden kaçamazdım." sözleriyle açıklayan Çeler, "Girne yaşanabilir bir şehir olmaktan artık insanların içine girmek istemediği bir şehir oldu. Girnelilerin artık bu şehirle barışması lazım." ifadelerini kullandı.

Zeki Çeler, mensubu olduğu Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) yerine bağımsız aday olma kararıyla ilgili ise şunları söyledi.

"Bu şehirde amblemlerin değil iş yapacak vizyonların ve tecrübenin yarışması gerekiyor. Partime adaylık gerekçelerimi anlattım, bağımsız adaylık kararımı saygıyla karşıladılar. TDP benim yanımda. Parti değil şehirler kazansın. Bu şehrin bir partinin amblemi altına girmeye değil, bu şehrin artık yaşanabilir bir Girne olmaya ihtiyacı var."

Çeler rakipleri, belediyenin bugünkü durumu ve şehrin en büyük sorunu ile ilgili de özetle şunları söyledi:

  • Mevcut belediye başkanı, 8 yılda yapabilecekleri ancak bu kadardı vizyonunu tamamladı.
  • Tecrübeleri, bürokrasi, personel idaresi ile ilgili makam tecrübesi varsa onlar da bu yarışın içerisinde olacaklardır. Halk projeler, vizyon, gençlik ve dinamizm açısında da bakacaktır adaylara. Bir adım daha ileride olduğumu düşünüyorum.
  • Girne Belediyesi’nin finansman yapısı doğru bir noktada değil, ekside gider. Bunun başlıca sebepleri finans yönetimim olmaması diğeri devletten alması gereken katkıyı doğru oranda almamasıdır.
  • En büyük sorun trafik. Kısa, orta ve uzun vadeye yayılacak projelerimizi trafik uzmanları ve şehir planlamacı arkadaşlarla hazırladık.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar