Yüzde 6 yoksa eylem ve grev var

19 Eylül 2022

Güncelleme: 19 Eylül 2022

A
A

2011 sonrası kamuya girenlere yüzde 6'lık artışı bekleyen sendikalar, bu oranın altında bir artışı kabul etmeyeceklerini belirterek, bu doğrultuda eylem ve grev başlatacakları uyarısında bulundu.

ZgotmplZ

Kamuda örgütlü sendikalar, “Göç Yasası” olarak da bilinen 47/2010 sayılı  Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası kapsamında istihdam edilenlerin maaşlarına yüzde 6'nın altında bir ek artışı kabul etmeyeceklerini bildirdi.

Sendikalar adına yazılı açıklama yapan Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Metin Atan, “Sendikalar olarak, hükümet yetkilileri ile uzun süredir iyi niyet çerçevesinde yürüttüğümüz müzakerelerde talebimiz olan 47/2010 (Göç Yasası) çalışanlarının maaşlarına yüzde 6 ek artışı fiili olarak hükümet kanadı kabul etti fakat çeşitli nedenlerle yasal çerçevede uygulamaya konmadı” ifadeleri kullandı.

“Artık sabrımızın tükendi.” diyen Atan, Bakanlar Kurulu toplantısında yüzde 6’nın altında rakam kabul edemeyeceklerini, bu doğrultuda eylem ve grevleri başlatacaklarını kaydetti.

8 Eylül'de bir araya gelen hükümet ile sendikalar, yasa kapsamında, 2011 sonrası kamuya girenlerin maaşlarında yüzde 6'lık artış yapılması yönünde anlaşmıştı.

Kamuda çalışan bir kişi ile Göç Yasası kapsamında işe giren bir çalışan arasında yaklaşık yüzde 25 maaş farkı bulunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar