Yüzde 30 kotasını hesap edemeyen Atlı özür diledi

29 Kasım 2022

Güncelleme: 30 Kasım 2022

A
A

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) doğru hesaplama yapamaması nedeniyle Güzelyurt'ta meclis üyesi gösteremeyecek. TDP Genel Başkanı Mine Atlı, hesap hatası nedeniyle seçmenlerinden özür diledi.

ZgotmplZ TDP

TDP Genel Başkanı Mine Atlı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yerel seçimlerde belediye meclis üyelerine yönelik uygulanacak olan yüzde 30 kotasına dikkat çekerek yaşanan mağduriyeti anlattı.

Atlı yaptığı yazılı açıklamasına, "Sanırım parti başkanı olarak geçirdiğim en karanlık günlerden birini geçiriyorum" sözleriyle başladı.

"MECLİS ÜYESİ SEÇEMEYECEĞİZ"

Atlı, "14 adayın yüzde 30'u İlçe tarafından 4.2 hesaplanınca, ilçeler 4.2'yi matematik hesabı 4'e yuvarladı ve 14 kişilik listede 4 aday göstererek kota gereği ihtiyacı tamamladığını varsaydı.  Ne yazık ki aynı hatayı tüm partiler de yaptı ve Güzelyurt İlçesinde hiçbir siyasi parti belediye meclis listelerinde katılım hakkı kazanmamıştır.  Yani bu seçim Güzelyurt Belediyesi'ne Meclis Üyesi seçemeyeceğiz" dedi.

"EN BÜYÜK AYIP BANA AİTTİR"

Atlı,"Beyarmudu Belediyesinde ise CTP ve TDP meclis üye seçimine girme hakkını yitirmiştir. Diğer partiler ise başka ilçelerde aynı hesap hatasıyla seçimlere katılamayacak.  Bu karar diğer ilçe ve parti başkanları için de sorun olsa da en büyük ayıp bana aittir” diye konuştu.

"GÜZEL BİR FIRSATI KAYBETTİK"

Atlı sözlerine şöyle devam etti: "Hayatım boyunca pozitif ayrımcılığın önemini savunan bir kadın siyasi olarak her ilçeye yüzde 50 kota koymalıydım. Bu bağlamda hem partimden hem de seçmenimden özür dilerim.  Ne var ki yüzde 30 kotaya rağmen ilgili bölgelerde kadın adayların katılımı için çaba sarf ettim. Onlara da bir mesajım var: 'Bu memleketten bir şey olmaz gardaş' 'boşuna uğraşın' 'siyasete inanmıyorum' söylemlerinizden dolayı güzel bir fırsat kaybettik.  Hayat boyunca anlatacağım önemli bir ders aldım bugün. Umarım bu durumdan ders alan tek kişi ben olmam."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar