Yozgat'taki tarlasında buldu, KKTC'ye getirip satmak istedi: Ülkeye nasıl girdi?

9 Haziran 2022

Güncelleme: 9 Haziran 2022

A
A

Polisin Gömü Operasyonu’nda ele geçirdiği Roma ve Bizans dönemlerine ait paha biçilmez eserlerin Yozgat’tan getirildiği ortaya çıkarken, 169 parça eseri ülkeye nasıl soktuğu bilinmiyor.

ZgotmplZ

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme ekiplerinin, 6 Haziran’da gerçekleştirdiği Gömü Operasyonu’nda Roma ve Bizans dönemlerine ait 169 parça tarihi eser ele geçirildi.

Operasyon kapsamında tutuklanan N.T, verdiği ifadede eserleri memleketi Yozgat’taki tarlasında bulduğunu, satmak için KKTC’ye getirdiğini söyledi.

Hakkında ‘kanunsuz eski eser tasarrufu’ suçundan soruşturma başlatılan zanlı önceki gün mahkemeye çıkarıldı.

Zanlının 2021 yılı Ekim ayında bulduğu eserleri satmak için 4 Haziran’da KKTC’ye soktuğu belirtilirken, polis mahkemede soruşturma ile ilgili bilgileri aktardı.

SÜPERMARKETİN PARK YERİNDE YAKALANDI

Narkotik ekiplerinin 6 Haziran 2022 tarihinde saat 13.30 raddelerinde Ortaköy'de faaliyet gösteren bir süpermarkete ait park yeri içerisinde operasyon düzenlediğini anlatan polis, ZNF 160 plakalı araçta yapılan aramada şoför koltuğunun arka kısmında poşet içerisinde 154 adet sikke, 4 adet yüzük, bir adet buhurdanlık, bir adet ok başı ve 9 adet takı eşyaları parçaları olmak üzere toplam 169 adet eski eser olduğuna inanılan eşyalar bulunarak emare olarak alındığını açıkladı.

Araç sürücüsü N.T’nin tutuklandığını ifade eden polis, zanlının tarihi eserleri 2021 yılı Ekim ayı içerisinde Türkiye'nin Yozgat ilinde kendisine ait tarla içerisinde bulduğunun öğrenildiğini belirtti.

CUMA GÜNÜ TEKRAR MAHKEMEYE GETİRELECEK

Polis, yine yapılan soruşturmada zanlının tarihi eserleri müşteri bulup satmak için 4 Haziran 2022 tarihinde KKTC'ye getirdiğinin öğrenildiğini açıkladı.

Polis, zanlının gönüllü bir ifade verip doktor kontrolünden geçirildiğini belirtti. Polis, soruşturmanın devam ettiğini belirterek, zanlının 3 gün tutuklu kalmasını talep etti.  Mahkeme talebi kabul etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar