Yeni havalimanına "Fazıl Küçük" önerisi yeniden gündemde

12 Eylül 2022

Güncelleme: 12 Eylül 2022

A
A

Yeni terminali inşa edilen Ercan Havalimanı'na Dr. Fazıl Küçük’ün isminin verilmesi önerisi yeniden gündeme taşındı.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Dr. Fazıl Küçük Vakfı, Ercan'daki yeni terminal inşasının ardından havalimanın Dr. Fazıl Küçük Uluslararası Havalimanı olmasını talep etti.

2013 yılında inşasına başlanan Ercan Havalimanı'nın yeni terminalinin 15 Kasım'da faaliyet geçmesi planlanıyor.

Ercan Devlet Havaalanı ismini, 20 Temmuz 1974 Barış Harekatı’nın birinci günü çıkartma bölgesinde şehit düşen Hava Pilot Kıdemli Binbaşı Fehmi Ercan’dan alıyor.

Ercan Havalimanı'na Dr. Fazıl Küçük’ün isminin verilmesi önerisi 1.5 yıl önce de gündeme getirilmişti.

Dr. Fazıl Küçük Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Dr. Fazıl Küçük’ün oğlu Mehmet Küçük, terminali yeniden inşa edilmekte olan havaalanına Dr. Fazıl Küçük’ün isminin verilmesini gerekçeleriyle talep eden mektubu Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a sunmuştu.

Dr. Fazıl Küçük Uluslararası Havalimanı İnisiyatifi adına Dr. Fazıl Küçük Vakfı tarafından yapılan açıklamayla konu yeniden gündeme taşındı.

Açıklamada, ülkelerin başta havalimanları olmak üzere büyük yapıtlarına ya da eserlerine o ülkenin en değerli kişilerin isimlerini verdiği belirtilerek, yeni yapılan havalimanına toplum lideri Dr. Fazıl Küçük’ün adının verilmesi istendi.

"TALEBİMİZ MEVCUT İSMİN DEĞİŞTİRİLMESİ DEĞİL, YENİSİNE BU İSMİN VERİLMESİ"

Havalimanına “Dr. Fazıl Küçük Uluslararası Havalimanı” adının verilmesinin talep edildiği açıklamada, “Talebimiz mevcut olan havalimanının isminin değiştirilmesi değil, yeni havalimanımıza yeni bir isim koyulması yönünde olup, bu sebeple önerimiz, Kıbrıs Türk halkının ortak talebi olduğuna inandığımız Dr. Fazıl Küçük Uluslararası Havalimanı ismidir. Böyle bir durumda, Kıbrıs'ın yetiştirdiği en değerli insanlardan biri ve bağımsızlık yolunda lideri olarak kabul edilen bu devlet adamının isminin oraya verilmesinin en isabetli karar olacağına inanıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar