Yanan araçtan sağ kurtulan sürücüde yok yok: Süratli, ehliyetsiz, alkollü, izinsiz

9 Mayıs 2022

Güncelleme: 9 Mayıs 2022

A
A

Lefkoşa’da dün sabaha karşı meydana gelen ve felaketin eşiğinden dönülen kaza sonrası tutuklanan 26 yaşındaki sürücünün KKTC’ye 2017’de geldiği ve o günden beri hiçbir işlem yaptırmadığı ortaya çıktı.

ZgotmplZ

Lefkoşa’da dün sabaha karşı yaşanan ve felaketin eşiğinden kıl payı dönülen kazada gözaltına alınan alkollü sürücünün ehliyeti de olmadığı ortaya çıktı.

Kaza 8 Mayıs’ta sabah 03:30 sıralarında meydana gelmişti. Bedreddin Demirel Caddesi üzerinde 121 promil alkol tesiri altında süratli bir şekilde seyreden sürücü Blessing Tafadzwa Mumvenge, yönetimindeki ZPK 688 plakalı aracın direksiyon hakimiyetini kaybetmiş, araç yoldan çıkarak önce park halinde bulunan SU 793 plakalı kamyona, ardından savrularak refüj üzerindeki trafik levhasına çarpmıştı.

Güçlükle durabilen araç alev almış, yangın itfaiye ekiplerince söndürülmüştü.

Şans eseri kazada yaralanan olmamıştı. Hakkında soruşturma başlatılan ve alkollü olduğu tespit edilen 26 yaşındaki sürücü ise tutuklanmıştı.

Sürücü dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne getirilerek hakkında ek tutukluluk süresi talep edildi. Mahkemede polisin anlattıkları ise kazanın resmen göz göre göre geldiğini ortaya çıkardı.

160 BİN TL’LİK ZARAR

Polis kaza sonrası, aracın motor kısmının tamamen, iç bölümünün ise kısmen zarar gördüğünü açıkladı. Polis memuru, ZPK 688 plakalı araçta 150 bin TL, SU 793 plakalı araçta ise 10 bin TL hasar meydana geldiğini belirtti. 

2017’DE GELDİ HİÇBİR İŞLEM YAPMADI

Kazanın ardından gözaltına alınan sürücü hakkında soruşturma başlatıldığını ifade eden polis, yapılan araştırma sonucu ülkeye 18 Şubat 2017’de girdiğinin ve o tarihten bu yana herhangi bir işlem yapmadığının öğrenildiğini anlattı.

Zanlının ülkedeki yasal statüsünün araştırılacağını, yapılan araştırmayla birlikte başka şahıslardan da ifade alınabileceğini ve olay yerindeki kameraların kayıtlarının inceleneceğini belirten polis, serbest kalması durumunda soruşturmaya olumsuz yönde etki etme ihtimalinin bulunması nedeniyle ek tutukluluk emri talep etti.

ALKOLLÜ, SÜRATLİ VE EHLİYESİZ…

Mahkeme hakkında “alkollü araç kullanma, dikkatsiz sürüş, sürüş ehliyetsiz araç kullanma, sigortasız araç kullanma, süratli sürüş ve mal sahibinden izinsiz kullanma” suçlarından soruşturma başlatılan zanlıya 3 gün ek tutukluluk verildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar